Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdanović sjajan

Raspad Hrvatske u dramatičnoj završnici utakmici: Košarkaši prosuli veliku prednost i ostali bez Olimpijskih igara

Njemačka je svladala Hrvatska za finale kvalifikacijskog turnira u Spaladium Areni.

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman na olimpijske igre u Tokiju nakon što je u polufinalu kvalifikacijskog turnira za OI kojem je domaćin Split, izgubila od Njemačke sa 76:86.

Hrvatska neće ići na svoje pete olimpijske igre, a Njemačka će svoju priliku tražiti u nedjelju u finalu protiv Brazila kojeg vodi Aco Petrović.

Hrvatskoj nije pomogla niti fantastična predstava Bojana Bogdanović sa 38 koševa.

Nakon uvjerljivog poraza od Brazila i teško izborene pobjede protiv Tunisa, Hrvatska protiv Njemačke nije imala pravo na još jedan pogrešan korak.

Nije pomogla ni sjajna partija Bogdanovića

Samo je pobjeda ostavljala nadu za plasman na OI, dok je poraz značio i kraj. Na koncu su odabranici Veljka Mršića izgubili sa 10 razlike, premda su osam minuta prije kraja imali 10 koševa viška.

Njemačka je bolje ušla u susret i nakon šest minuta igre gosti su vodili 15:9. Hrvatska se mučila, no u završnici četvrtine je na krilima Bojana Bogdanovića okrenula rezultat i stigla do +5 (22:17), da bi četvrtina završila 23:19.

Nažalost, na otvaranju druge četvrtine Njemačka se serijom 12:3 vratila u vodstvo (31:26), a vrlo brzo stigla i do velikih devet razlike (37:28). U prve četiri i pol minute nastavka njemački košarkaši su zabili čak 18 koševa.

Hrvatska se ponovo probudila u drugom dijelu četvrtine. Bogdanoviću se priključio Mario Hezonja i sa 10 koševa u nizu vratio nas je u igru izjednačivši na 43:43. U posljednjem napadu Bogdanović je položio za novo vodstvo Hrvatske (45-43) i "ludnicu" na tribinama Spaladium arene.

Posljednja četvrtina za zaborav

U tvrdoj i čvrstoj trećoj četvrtini s malo koševa, Hrvatska je došla do svoje najveće prednosti u susretu, osam razlike (60:52). Njemačka je do kraja ovog perioda uspjela smanjiti zaostatak za jedan koš, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo s rezultatom 63:56.

Hrvatska je na otvaranju zadnje dionice povela +10 (68:58), no nažalost nastavak je bio za zaborav. Njemačka se polako vraćala i četiri minute prije kraja je izjednačila na 74:74, a potom i povela 76:74.

Minutu i 30 sekundi prije kraja njemačka vrsta je imala 80:76, a kada je Lo zabio dva bacanja za 82:76 35 sekundi prije kraja priči je bio kraj.

Hrvatsku je predvodio sjajni Bojan Bogdanović sa 38 koševa no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Mario Hezonja je dodao 14 koševa, a Željko Šakić i Antonio Jordano po šest koševa.

Kod naših suparnika najefikasniji su bili Maodo Lo sa 29 koševa i osam asistencija, Joshiko Saibou sa 13 i Andreas Obst sa 11 koševa.

Brazil i Njemačka za odlazak na Olimpijske igre

U ranijem terminu u drugom polufinalnom susretu Brazil, kojeg vodi hrvatski stručnjak Aco Petrović, je uvjerljivo svladao Meksiko 102:74.

Brazil je predvodio Vitor Benite sa 22 koša, Rafael Luz dodao je 12, a Alex Garcia 11 poena. Kod Meksika najbolji su bili Francisco Cruz sa 18 i Gustavo Ayon sa 16 poena.

Bila je to treća brazilska uvjerljiva pobjedu na kvalifikacijskom turniru u Splitu. Prije Meksika, Acini odabranici su u skupini svladali Tunis (83:57) i Hrvatsku (94:67).

Finale je u nedjelju u 19.30, a na OI u Tokio ide samo pobjednik finalnog susreta u Splitu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider