Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Košarka
Vodili na poluvremenu

Hrvatski košarkaši sjajno se držali prve tri četvrtine: Poljaci nas uništili tricama u posljednjoj dionici igre

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je 79:87 od Poljske u sklopu kvalifikacija za EuroBasket 2025.

U ključnoj utakmici u borbi za prvo mjesto u skupini koje vodi u kvalifikacije za EuroBasket hrvatska košarkaška reprezentacija u KC-u Dražen Petrović izgubila je od Poljske sa 79:87.

Odabranici Aleksandra Petrovića dobro su se držali tri četvrtine, no u posljednjoj dionici naša se igra raspala i Poljska je pobjegla na 15 razlike, što se pokazalo nedostižnim.

Rumble Johnson Tužna vijest potresla borilački svijet: U 39. godini preminuo jedan od najvećih MMA nokautera divider

Nakon što je natjecanje u skupini otvorila s tri pobjede, Hrvatska reprezentacija imala je priliku pobjedom protiv Poljske osigurati prvo mjesto u skupini i plasman u glavni ždrijeb kvalifikacija, koje počinju u studenome 2023. godine. Budući da je u prvom susretu u Poljskoj slavila sa 72:69, Hrvatskoj je igrao i poraz do tri razlike kako bi zadržala prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera.

Nažalost, ništa od toga nije se dogodilo. Poljska, koju vodi hrvatski stručnjak Igor Miličić, slavila je s osam razlike (87:79) i preuzela vrh ljestvice.

Pioniri Osijeka VIDEO Upoznajte mlade nade hrvatskog nogometa: Srušili su PSG i osvojili poznati turnir divider

Kako do EuroBasketa?

Srećom po nas, Poljaci su dobili domaćinstvo EuroBasketa te dvije ekipe iz naše grupe prolaze dalje, odnosno ne moramo ići u dodatni krug kvalifikacija, u kojem sudjeluje 12 reprezentacija, a samo će četiri izboriti završne kvalifikacije za EP.

Freiburg Senzacija u njemačkoj Bundesligi: Freiburg okončao polusezonu na drugom mjestu divider

Poljaci su bolje ušli u susret, poveli su 9:2, a imali su i 14:7. Hrvatska je uspjela izjednačiti na 16:16, no prvi dio igre otišao je na poljsku stranu rezultatom 21:18. Hrvatska je na početku druge četvrtine okrenula rezultat i povela s pet razlike (30:25), a u dva navrata imali smo i +6. Ipak, na poluvrijeme su odabranici Aleksandra Petrovića otišli s tri koša prednosti (37:34).

Poljska je izjednačila na 41:41, Hrvatska radi seriju 5:0, međutim Poljska je u završnici treće dionice stigla do vodstva od dva razlike (58:56). Nažalost, nakon pet minuta posljednje četvrtine Poljaci bježe na velikih sedam razlike (74:67), a zatim i do +10 (77:67). Kola su nezadrživo krenula nizbrdo i Poljska je 2:23 minute prije kraja došla do nedostižnih 15 razlike (85:70).

gol expired Kakav dan za Mercedes! Russell upisao prvu pobjedu u karijeri, Hamilton drugi divider

Hrvatska se uspjela približiti na -6, ali više od toga nije išlo. Na koncu je završilo 79:87.

Garbacz i Zyskowski najbolji

Poljsku vrstu su predvodili Jakub Garbacz i Jaroslaw Zyskowski s po 21 košem, dok je Aleksander Balcerowski zabio 16 koševa u sedam skokova. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Danko Branković sa 17 koševa te Roko Badžim i Roko Prkačin s po 12 koševa.

U drugom susretu Švicarska je na gostovanju pobijedila Austriju sa 75:65. Anthony Polite s 22 i Selim Fofana sa 17 koševa predvodili su pobjedničku ekipu, dok su kod domaćina najefikasniji bili Erol Ersek s 21 i Benedikt Guttl sa 17 koševa.

gol expired Službeno potvrđeno: Serse Cosmi više nije trener Rijeke! divider

Nakon četiri kola na ljestvici vode Poljska i Hrvatska s po sedam bodova, no Poljaci imaju bolju koš-razliku i bolji su u međusobnom srazu. Švicarska ima šest bodova, dok je Austrija izgubila sve četiri utakmice.

Posljednja dva kola na rasporedu su u veljači iduće godine.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider