Košarka
SPORTOVI
Košarka
akteri progovorili

Otkriven veliki NBA skandal, legendarna utakmica je namještena: "Bilo je to je**no sramotno"

Iza svega stoji kontroverzni bivši vlasnik kluba iz Los Angelesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Robinson, koji je cijelu karijeru proveo u San Antonio Spursima, spada među najbolje centre u povijesti košarke. Jedan je od četiri igrača u NBA povijesti s quadraple-double učinkom (34 koša, po 10 skokova, blokada i asistencija protiv Detroit Pistonsa) i jedan od šestorice koji su zabili više od 70 koševa u jednoj utakmici.

Upravo ta utakmica, u kojoj je utrpao 71 poen Los Angeles Clippersima, jedna je od najpoznatijih Admiralovih izvedbi. Bila je to posljednja utakmica sezone 1993./1994., a Robinson je vodio mrtvu utrku za najboljeg strijelca lige protiv Shaquillea O'Neala.

Robinsonu je trebalo pet poena više, a na kraju je uvjerljivo nadmašio Shaqa koji je ubacio 32. Međutim, legendarna izvedba bila je - namještena, prisjetili su se akteri te utakmice, tadašnje zvijezde Clippersa Dominique Wilkins i Ron Harper. Iza svega stoji Donald Sterling, kontroverzni bivši vlasnik Clippersa koji je nedavno prodao franšizu nakon rasističkih ispada.

gol expired Puklo između legendarnog dvojca, možda i najvećeg u sportskoj povijesti? Pippen poludio na Jordana! divider

"Trener nam je rekao: 'Gledajte, rekli su mi da izvučem prvu petorku nakon četiri minute prve četvrtine.' Pitao sam zašto, odgovorio mi je da Sterling želi da titula najboljeg strijelca ostane na Zapadu, kod Robinsona", prisjetio se Wilkins.

"To što smo napravili bilo je tako je**no sramotno", potvrdio je njegove riječi Harper.

U toj utakmici starteri Clippersa nisu baš puno igrali, Harper i Wilkins zajedno su upisali 41 minutu, a startni centar Elmore Spencer samo je pet minuta proveo na parketu. Robinson je to nemilosrdno iskoristio i natrpao Clipperse.

Zanimljiva je i Wilkinsova izjava iz 1994. odmah nakon te utakmice.

"Ovdje nema ponosa. Ako se možeš pogledati u ogledalo nakon ovoga i biti zadovoljan sobom, nešto nije u redu s tobom. Ništa protiv Davida, sjajan je igrač, ali kako možeš nekome dopustiti 71 poen? To je smiješno, pomogli smo mu da zabije 71 koš. Nikada nisam vidio ovako nešto u karijeri, nikada", rekao je tada Wilkins.

gol expired Nogometne zvijezde od prošlog tjedna imaju novi trend: Pokazao psa od 28 tisuća eura divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider