Košarka
SPORTOVI
Košarka
cibona blizu preokreta

Split pobijedio Cibonu u drami, Marčinković ubacio tricu za pobjedu

Split je odlično otvorio dvoboj, no Cibona se vratila u utakmicu te boljom igrom u drugoj i trećoj četvrtini nadoknadila zaostatak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 8. kola HT Premijer lige košarkaši Splita pobijedili su u Maloj dvorani na Gripama Cibonu sa 70:67 (25:9, 10:17, 13:22, 22:19), a pobjedničku tricu četiri sekunde prije kraja dvoboja pogodio je Pavle Marčinković.

Split je odlično otvorio dvoboj i već nakon prve četvrtine stvorio čak 16 koševa prednosti. No, Cibona se vratila u utakmicu te boljom igrom u drugoj i trećoj četvrtini nadoknadila zaostatak.

Kad je Cibona u 33. minuti povela 57:51 činilo se da će gosti odnijeti bodove iz Splita, ali tako nisu mislili i domaćini. U neizvjesnoj završnici odluka o pobjedniku pala je tricom Marčinkovića četiri sekunde prije kraja. Cibona je imala napad za moguće izjednačenje, ali se Josip Bilinovac poskliznuo i izgubio loptu.

Marčinković je završio dvoboj sa 14 koševa, a strijelce Splita predvodili su Michael Cobbins sa 20 koševa i 18 skokova te Tomislav Gabrić sa 19 poena. Cibonu je sa 20 koševa predvodio Marko Ljubičić. Johndre Jefferson je ubacio 15 poena uz 10 skokova, a Bilinovac je završio s 14 koševa.

Na ljestvici nakon osam kola vode Cibona i Cedevita s učinkom 6-2, a slijede ih Split, Hermes Analitica i Zadar sa 5-3. Zabok, Alkar i Vrijednosnice Osijek imaju učinak 4-4, Šibenik i Gorica su na 3-5. a na začelju su Škrljevo sa 2-6 i Bosco sa 1-7.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider