Košarka
SPORTOVI
Košarka
DONČIĆ, TOBEY I DRAGIĆ ODRADILI

Slovenija otvorila Eurobasket pobjedom u sjajnoj utakmici protiv Litve

Sjajnu utakmicu odigrali su već prvi dan Eurobasketa reprezentacije Slovenije i Litve.

Košarkaši Slovenije pobjedom protiv Litve 92:85 u dvoboju skupine B EuroBasketa odigranom u Koelnu, započeli su obranu naslova europskog prvaka osvojenog prije pet godina.

Predvođeni ponajboljim europskim košarkašem Lukom Dončićem, Slovenci su veći dio utakmice proveli u prednosti, koja je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata dosezala sedam koševa prednosti, ali su litavski košarkaši u završnicama četvrtina pronalazili način da se izjednače ili potpuno približe suparniku.

Početkom posljednje četvrtine Litva je iskoristila lošiju napadačku dionicu Slovenaca i u 34. minuti došla do pet poena prednosti (78:73). No, zahvaljujući Luki Dončiću, Goranu Dragiću i naturaliziranom Amerikancu Mikeu Tobeyju, Slovenija je u sljedećih pet minuta postigla 15, a primila samo tri poena te zasluženo odnijela pobjedu.

Tobey je sa 24 koša i osam skokova bio najbolji strijelac pobjednika. Goran Dragić je postigao 19 koševa, a Dončić je unatoč lošoj šuterskoj večeri (4/11, 1/8 za tricu) došao do 14 poena, deset asistencija i šest skokova.

Kod Litve su najbolji bili Mindaugas Kuzminskas s 19 koševa i Marius Grigonis s 18.

U prvoj utakmici ove skupine Bosna i Hercegovina je sa 95:85 bila bolje od Mađarske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider