Košarka
SPORTOVI
Košarka
Oslabljeni na eurobasket

Težak udarac za Španjolsku: Na Hrvatsku bez ponajboljeg igrača

Loše vijesti za jednog od protivnika Hrvatske na Eurobasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od nositelja igre španjolske košarkaške reprezentacije Sergio Llull doživio je tešku ozljedu na prijateljskoj utakmici protiv Belgije i propustit će Eurobasket na kojem je Španjolska u skupini s Hrvatskom.

Ozljeda se dogodila već u prvoj četvrtini kada je Llullu prilikom jednog driblinga koljeno ''propalo''. Španjolski bek potrgao je križne ligamente, a predviđa se da će oporavak trajati oko sedam mjeseci.

Osim Eurobasketa, propustit će i dobar dio sezone, a u svoj Real Madrid vratit će se tek sljedeće godine. Velik je to udarac za španjolskog velikana u kojemu je Llull također jedna od najvećih zvijezda.

Lull je već 10 godina član Reala u koji je došao iz Manrese. Aktualni je MVP Eurolige i španjolskog prvenstva, a s Realom je 2015. bio prvak Europe. Smatra ga se ponajboljim igračem izvan NBA-lige.

Hrvatska košarkaška reprezentacija odlazi na Eurobasket u dobroj atmosferi nakon osvajanja pripremnog turnira u Francuskoj. Osim Španjolske, protivnici će biti domaćin Rumunjska, Mađarska, Crna Gora i Češka, kojoj je otkazala prva zvijezda Jan Vesely.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider