Košarka
SPORTOVI
Košarka
nikad ovo nije doživio

Repeša održao dramatično obraćanje medijima nakon utakmice u Beogradu: ''Ovo je psihijatrija''

Jasmin Repeša je nakon drugog poraza Budućnosti od Crvene zvezde održao dramatičnu press-konferenciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Crvene zvezde u drugoj su utakmici finala doigravanja regionalne ABA lige deklasirali branitelja naslova Budućnost sa 107-69 (26-19, 28-19, 22-16, 31-15) i tako poveli sa 2-0 u pobjedama te im je za osvajanje naslova potrebna još jedna pobjeda.

Stratos Perperoglu sa 17 i Kelvin Rivers sa 16 koševa predvodili su beogradski sastav, dok je Nemanja Gordić sa 11 ubačaja bio najefikasniji u redovima sastava kojeg vodi hrvatski stručnjak Jasmin Repeša.

Treća utakmica igrat će se u srijedu u Podgorici.

Nakon utakmice dramatičnu je press-konferenciju održao trener Budućnosti Jasmin Repeša.

''Prošao sam u 57 godina sve, teške terene i zahtjevne utakmice i s reprezentacijom i na Final Fouru i na prvenstvima, međutim žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam doživio, ni vidio u životu. Žao mi je što je to tako, prije svega zbog košarke i radi svih nas i vas'', sipao je gorčinu hrvatski trener.

''Žao mi je što je to tako. Prije svega radi košarke i svih nas i vas, mislim da ovo nema veze sa sportom. Od dolaska ovdje do samog završetka da moram baciti odijelo zato što je puno pljuvački, to je nešto što vjerojatno ni u Srbiji nitko ne opravdava. Igrao sam i u Bologni derbije, mnogo, ali sve to ima granicu. Strašno mi je žao i krivo. Da me pogrešno ne razumijete, ja imam veliki broj Srba prijatelja i dragi su mi da vam ne mogu objasniti. Ne dam ih za sve na svijetu i sačuvao sam kad su bili teški trenuci i ostali smo zajedno. Ali, ovo najblaže rečeno psihijatrija najtežeg reda. Zašto je to tako, tko je tome kumovao...'', rekao je Repeša.

Nije htio umanjiti pobjedu Crvene zvezde već samo ukazati na zatrovanu atmosferu.

''Ne vidim smisao da se igra dalje, jer to nema veze sa sportom, to je prešlo debelo granice sporta, arena i strašno mi je žao. Neću dalje, jer mislim da bih onda doticao neke stvari koje kao čovjek i trener ne bih rekao, ali osjetio sam potrebu da to kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na što to liči. Eto, ničim izazvan, ne znam tko je bilo kakvim gestom ili reakcijom napravio nešto za bilo takav linč. Još jednom, ne umanjujem pobjedu Zvezde i 2:0 i njihov odnos koji su imali. Apsolutno, ovo se ne može nazvati atmosferom, to je linč. Ne kažem da nije bilo takvih stvari, ali ako ih treba biti bude u sljedećih 20 ili 40, neka ide vama na dušu'', objasnio je Jasko.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider