Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka

Povijesna utakmica Cedevite: Navijači, trebamo vas!

Uoči povijesne utakmice Eurokupa u Draženovu domu Cedevita – Hemofarm (utorak, 18.15) svi igrači su uvjereni u pobjedu i plasman među osam najboljih…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz regionalnu NLB ligu, u kojoj Cedevita vodi veliku borbu za ulazak među prva četiri, u drugom po jačini europskom natjecanju Eurokupu pokušava otići što dalje.
Nakon velike pobjede u gostima nad Gran Canarijom Cedeviti je protiv vrlo nezgodne momčadi iz Vršca – od koje je u prvom susretu izgubila – u utorak u Draženovu domu potrebna bilo kakva pobjeda.

>> Cedevita ruši rekorde u Eurokupu, Aco presretan: Ovo nismo ni sanjali

Momčad Ace Petrovića tako ima povijesnu priliku izboriti plasman među osam najboljih i doći u priliku prikupiti što više bodova za Euroligu. U slučaju prolaza među osam najboljih Cedevita će prikupiti šest bodova dok o osvajanju Eurokupa – što bi značilo direktan plasman u Euroligu - nitko ne razmišlja.

„Mislim da smo ove sezone što se tiče Eurokupa stvarno puno napravili, da nas u utorak čeka još jedna velika utakmica a s pobjedom bi se kvalificirali u četvrtfinale. Držim da to uoči sezone nisu očekivali niti najveći optimisti. To je još jedna velika utakmica za naš klub“, rekao je povratnik u momčad Marino Baždarić koji još uvijek nije uhvatio staru formu.
Na pitanje koji je recept da se nadigra čvrsta momčad kao Hemofarm Baždarić je rekao:

„Rijetko kada nam je ove sezone štekao napad pa se što se toga tiče ne brinem. Prije svega moramo biti koncentrirani na obranu, na želju, na energiju. Utakmica na Kanarima je pravi primjer kako bi mi trebali igrati, s puno želje i volje uz puni angažman u obrani, timski nesebično u napadu.“

Najbolji igrač Cedevite ove sezone, američki playmaker koji će uskoro dobiti hrvatsku putovnicu Dontaye Draper, svjestan je da ih čeka teških 40 minuta. Stoga poziva navijače da ih podrže u Draženovu domu:
„Pred nama je stvarno jako velika utakmica. Trebamo svu pomoć publike kako bi atmosfera u dvorani bila prava domaća. Čeka nas jako teška utakmica, a ja se nadam da ćemo mi biti na visini svih 40 minuta“, rekao je Draper dodavši kako će 'dati sve od sebe za pobjedu'.

Dodajmo tome kako će gledatelji za svaka dva kupljena proizvoda Atlantic Grupe u promo kamionu CedevitaGO dobiti besplatne ulaznice, a za svaku kupljenu ulaznicu (cijena 20 kn) poklon je crvena majica Cedevite. Stoga nema sumnje kako će Cedevitu podržati rekordan broj gledatelja!

Zagrepčanin Damjan Rudež itekako je svjestan da je ovo velika prilika Cedevite kakvoj se uoči početka sezone nisu nadali:

„Obzirom da nismo imali posebna očekivanja ulazeći u drugi krug Eurokupa stvari su se jako dobro razvile u našu korist. Sada smo u prilici proći među osam najboljih u natjecanju što bi stvarno bila velika stvar. No, prvo treba pobijediti Hemofarm koji je stvarno nezgodna momčad, bar se takav pokazao u ogledima s nama jer nam stvarno ne leže. Makar bi ova utakmica s naše strane trebala donijeti nešto novo jer ipak tražimo priliku za povijesni uspjeh“, rekao je Rudež koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi.

Podsjetimo, Cedevita se u Eurokup plasirala kroz kvalifikacije gdje je uvjerljivo svladala pobjednike ovog natjecanja 2006. Dinamo iz Moskve. U skupini su igrači Ace Petrovića izbacili prvake Ukrajine Azovmash te Izraela Hapoel Galil Gilboa, obije momčadi pobijedivši u gostima, te svladavši u Zagrebu čuveni grčki Aris.

U TOP 16 skupini Cedevita je natjecanje otvorila s porazom protiv Hemofarma u Vršcu te vodeće momčadi ruskog prvenstva Unics Kazanom u Zagrebu, no uslijedile su dvije senzacionalne pobjede nad Gran Canariom, u Zagrebu i Las Palmasu, što je Cedevitu dovelo u poziciju da pobjeda u utorak protiv Hemofarma donosi četvrtfinale u kojem najvjerojatnije čeka španjolski Estudiantes iz Madrida.

Postoji li bolji poziv za posjet Draženovom domu u utorak u 18:15, na susret za četvrtfinale Eurokupa koji je ne samo košarka već i sjajna zabava uz obilje sponzorskih nagrada i bogat zabavni program, kako to zna napraviti samo Cedevita.

* Portal GOL.hr nagradio je ulaznicama za utakmicu Cedevita – Hemofarm svoje čitatelje.

Svi dobitnici ulaznica za utakmicu Cedevita – Hemofarm (svako može podići po dvije ulaznice!) danas od 17 sati mogu se javiti na glavnu blagajnu u KC Dražen Petrović (na platou kod ulaza u dvoranu). Uživajte u utakmici I podržite Cedevitu da se plasira među osam najboljih klubova u Eurokupu!

Popis dobitnika (svaki dobitnik može podići po dvije ulaznice)
Nikola Zadravec
Martin Sinković
Josipa Matošević
Ivan Pišonić
Kristina Gaura
Marija Šavorić
Ivana Jurina Čolakić
Antun Čolakić
Silvija Putanec
Jurica Putanec
Davor Spačal
Darko Spačal
Marko Putanec
Sandra Spevec
Ivan Huđek

Čestitamo!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider