Košarka
SPORTOVI
Košarka
Povijesni spektakl

Pogledajte 'nestvarne' snimke košarkaške utakmice na nosaču aviona!

Na košarkaškoj utakmici sveučilišta North Carolina i Michigan State jedan od gledatelja bio je i američki predsjednik Obama.

USS Carl Vinson, američki nosač zrakoplova na kojem su posmrtni ostaci Osame bin Ladena spaljeni prije no što su bačeni u more, za vikend je bio poprište otvorenja košarkaške NCAA sezone.

Premijerni povijesni dvoboj Carrier Classica, kako je nazvan događaj koji će se na nosačima Američke ratne mornarice redovito održavati u godinama koje dolaze, igrali su pred sedam tisuća sretnika košarkaši North Caroline i Michigan Statea. North Carolina je slavila 67:55 na krilima 17 ubačenih koševa Harrisona Barnesa odnosno 12 koševa i devet blokada Johna Hensona.

S druge je strane briljirao Draymond Green s 18 skokova.
Sa suprugom Michelle utakmicu je iz prvih redova provizornih tribina gledao američki predsjednik Barack Obama, koji je tako uz svoj omiljeni sport proslavio Dan veterana, kojim Amerikanci odaju počast svojim vojnim veteranima.
„Svi smo jako ponosni što smo mogli vidjeti ovako velik sportski događaj, ali glavni razlog što smo ovdje je Dan veterana. Sada svi imamo razloga svima reći – hvala“, rekao je kratko Obama.

Car Vilson je tijekom utakmice bio usidren u kalifornijskom San Diegu. Parket i tribine montirane su na uzletištu. Oba su sveučilišna sastava na parket izašla u mornaričkim uniformama.
Među mnogobrojnim poznatim licima na utakmici se pojavio i bivši NBA igrač te legenda sveučilišta Michigan State Magic Johnson koji je oduševljen idejom da se utakmica odigra na nosaču zrakoplova.

„Sjajna ideja, a moram reći da bolje momčadi organizatori nisu mogli pronaći. Oduševljen sam ovim događajem“, rekao je 52-godišnji Johnson koji je se te večeri fotografirao sa stotinama vojnika i obožavatelja.
Kako je izgledao povijesni spektakl na nosaču zrakoplova možete vidjeti u našoj foto galeriji i video prilozima. Uživajte!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider