Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uložite pametno

Papaloukas, Sofoklo i društvo u Vršcu igraju zaostalu utakmicu šestog kola ABA lige

Prije dva dana, Maccabi je u Kragujevcu pred 4.500 ljudi dobio Radnički 21 razlike, a sada odrađuje zaostalu utakmicu šestog kola protiv Hemofarma...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Tel Aviv stiže Demond Mallet, posljednje pojačanje jednog od kandidata za europski naslov, play koji stiže nakon 18,9 poena u prosjeku za belgijski Charleroi. I dok će on na liječničke preglede, budući suigrači će u Vršcu odrađivati zaostalu utakmicu 6. kola ABA lige, nakon što su u utorak odigrali vrlo dobar meč i sa 21 razlike slavili u Kragujevcu, pred krcatom dvoranom (4.500).

„ Očekivao sam tešku utakmicu, znali smo da Radnički nošem publikom igra dosta dobro na svom parketu“, govorio je trener David Blatt.

„U prvom dijelu smo bili prilično disciplinirani, a nešto agresivniji u nastavku“.

Tu već do poluvremena je Maccabi imao 50:30, dominirao je reketom nezaustavljivi Sofoklis, a tricama su Blu i Smith stvarali veliki prednost.

„Visok nivo obrane donio je željeni rezultat. Radnički se vraćao, ali fizički nije imao snage da napravi ozbiljniji priključak. Sve u svemu, izuzetno sam zadovoljan“, zaključio je Blatt.

Tijekom svih 10 kola Eurolige Maccabi je na samom dnu po ubačenim tricama, ali u posljednje vrijeme i njima se otvorio šut. U Kragujevcu su pogodili 10 od 18, Smith 4/5, Blu 5/8. Upravo si njih dva igrali po 25, odnosno 28 minuta, od ostalih nitko preko 21, tako da danas Blatt opet ima prilično odmornu momčad.

Hemofarm pak čeka nakon poraza od Cedevite, koji je bio peti vezani, a bila je to jako neizvjesna utakmica koja se prelomila tek u zadnjoj minuti. Cedeviti je uvelike pomogao očajan šut domaćih igrača, 17 posto za tri (4/23).

„Kada se lomio meč, bili smo u minusu s obzirom na to da nemamo toliko veliki broj iskusnih igrača. Imali smo kontrolu skoku, iako smo bili bez Pantića. Usprkos seriji poraza, zadovljan sam što naš mladi tim igra jako hrabro“, izjavio je nakon poraza trener Željko Lukajić.

„Maccabi je jedna od najvećih ekipa u Europi, jedan od glavnih kandidata za osvajanje Eurolige. Nemamo što izgubiti, trebamo samo odigarti angažirano i agresivno, kao što smo i do sada protiv ekipa koje su kao favorit dolazile u Vršac“, rekao je šuter Marko Šutalo.

„Naš adut može biti dobar šut i neopterećenost pobjedom“.
Centar Pantić se oporavio i bit će u sastavu, što je barem mali plus jer će i ovako biti nemoguće boriti se sa Sofoklisom, a kamoli još i bez Pantića.

NAJAVE ZA VEĆINU DOGAĐAJA U PONUDI KLADIONICE PRONAĐITE NA WWW.DVOZNAK.COM, ADRESI ZA PAMETNO KLAĐENJE!!!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider