Košarka
SPORTOVI
Košarka
Grad je slomljen

Otkazan veliki derbi, navijači skandiraju ''Kobe'' izvan Staples Centera: ''Ovo je vrlo teško vrijeme za sve nas''

Utakmica NBA lige između Los Angeles Lakersa i Los Angeles Clippersa u Staples Centeru otkazna je zbog smrti košarkaške ikone Kobea Bryanta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Los Angeles Clippersi uvažili su zahtjev Lakersa za otkazivanje utakmice koja se trebala igrati u utorak navečer, prenio je ESPN-ov Adrian Wojnarowski. Odluka o novom terminu bit će donesena kasnije.

''Odluka je donesena iz poštovanja prema organizaciji Lakersa, koja je duboko pogođena tragičnim gubitkom legende kluba Kobea Bryanta, njegove kćeri Gianne i još sedam osoba u padu helikoptera u nedjelju ujutro'', navodi se u izjavi NBA lige.

Sportski svijet potresla je šokantna vijest da su 41-godišnji Bryant, jedna od njegovih kćeri 13-godišnja Gianna i sedam drugih osoba poginuli u padu helikoptera u Calabasasu u Kaliforniji.

gol expired Kobe prije tragedije objasnio zašto je često letio helikopterom: Obitelj je bila glavni razlog divider

Momčad Lakersa saznala je za Bryantovu smrt u nedjelju popodne po povratku iz Philadelphije kad su neki članovi osoblja kluba počeli dobivati tekstualne poruke, tvrdi izvor. Tada je trener Frank Vogel obavijestio igrače.

Lakersi su odmah otkazali trening u ponedjeljak jer je cijela organizacija potresena tim događajem. Također, zatraženo je i otkazivanje utakmice s Clippersima u utorak.

''Los Angeles Lakersi žele zahvaliti svima na ogromnoj podršci i izražavanju sućuti. Ovo je vrlo teško vrijeme za sve nas. I dalje nastavljamo s podrškom Bryantovoj obitelji te ćemo podijeliti više informacija kada budu dostupne'', stoji u službenoj objavi kluba.

gol expired Nevjerojatne priče koje pokazuju zašto je Kobe bio veći od sporta: Takav lik se ne ponavlja divider

U ponedjeljak navečer LeBron James objavio je svoj prvi komentar na društvenim mrežama. Uz post na Instagramu stavio je i nekoliko fotografija sebe s Bryantom. Četverostruki MVP rekao je da je ''slomljen i devastiran'' te da je više puta zaplakao dok je pokušao nešto napisati o Bryantu.

Igrači Lakersa u utorak će se okupiti na ručku i laganoj vježbi, rekao je izvor blizak ESPN-u, dok će u srijedu održati trening i biti dostupni medijima.

Cijeli grad oplakuje smrt Bryanta i njegove kćeri. Fanovi posjećuju improvizirana spomen-obilježja na mjestima u gradu, uključujući i objekte Lakersa u El Segundu u Kaliforniji i izvan Staples Centra. Čak i iza ponoći u nedjelju, fanovi su se okupili usred LA Livea na samo nekoliko koraka od Staples Centra kako bi odali počast svom idolu.

Igrači diljem lige i dalje oplakuju Bryanta prisjećajući se svojih trenutaka s jednim od najvećih igrača u povijesti.

gol expired Hrvatske košarkaške legende o Bryantu: ''Podsjeća me na Dražena, beskrajno sam tužan'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider