Košarka
SPORTOVI
Košarka
Oslobađaju prostor

Pala odluka: Orlando će se riješiti Hezonje

Mario Hezonja sljedeće sezone neće nositi dres Orlando Magica, a postoji mogućnost da promijeni klub i prije ljeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Orlando Magic nije iskoristio opciju za produženje ugovora 22-godišnjem Mariju Hezonji za sljedeću sezonu, javlja poznati NBA novinar Adrian Wojarowski za ESPN.

Hezonja će nakon ove odluke Orlanda na ljeto postati nezaštićeni slobodni igrač, što znači da ima slobodne ruke za pronalazak novog kluba. Sljedeće sezone trebao je zaraditi oko pet milijuna dolara koji će ovako biti na raspolaganju Orlandu za potpisivanje novih ili zadržavanje postojećih igrača.

Novac bi mogao biti uložen u nove ugovore za Aarona Gordona ili Elfrida Paytona, mlade igrače kojima na ljeto istječu ugovori.

Hezonja je stigao u Orlando kao peti izbor drafta 2015. godine, ali nije ispunio potencijal. U karijeri je na prosjeku od 5,5 koševa, 2,2 skoka i 1,2 asistencije. Ova sezona zasad mu je statistički najlošija: po utakmici postiže 4,9 koševa uz 2,3 skoka i 0,7 asistencija.

Postoji mogućnost i da do kraja sezone Hezonja bude tradean u drugi klub. Prije ove odluke Orlando je pregovarao sa Sacramento Kingsima koji su trebali za Hezonju poslati Malachija Richardsona i izbor druge runde drafta, ali do dogovora nije došlo. Kao moguće destinacije spominju se i Oklahoma City Thunder te New York Knicksi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider