Košarka
SPORTOVI
Košarka
LeBron pokazao mišiće

Cleveland rekordnim preokretom poveo 3:0, Memphis uzvratio Spursima

Odigrane su treće utakmice u trima serijama NBA lige. Prvaci Cleveland Cavaliersi morali su kreirati najveći preokret u povijesti doigravanja da osiguraju uvjerljivo 3:0 vodstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James odigrao je još jednu monstruoznu utakmicu u rekordnom preokretu Clevelanda protiv Indiane Pacersa u trećem susretu prvog kruga doigravanja Istočne konferencije NBA lige. Momčad predvođena Paulom Georgem vodila je u jednom trenutku 26 poena razlike, no onda je najbolji košarkaš današnjice preuzeo stvari u svoje u ruke i odveo Cavse do 119:114 pobjede. Cavsi su time izjednačili najveći povratak u povijesti doigravanja NBA lige.

LeBron je upisao 41 poen, 13 skokova, 12 asistencija, ukradenu loptu i dvije blokade. Iz igre je šutirao 14-27, a za tri poena 6-12. Odveo je Cavse do preokreta i to bez Kyrieja Irvinga i Kevina Lovea u posljednjih 12 minute koje su ova dvojica prosjedili na klupi! Trener Tyron Lue uvidio je da to nije njihova večer, te je loptu u ruke gurnuo LeBronu, kojem su pripomogli J.R. Smith, Kyle Korver, Channing Frye i Deron Williams. Irving i Love su kombinirano šutirali 8-29.

Još jedna čudesna utakmica Paula Georgea bit će ubrzo zaboravljena. Najbolji igrač Indiane i po mnogima legitimni nasljednik LeBrona Jamesa upisao je 36 poena, 15 skokova i devet asistencija, ali je njegova momčad prokockala ogromnih 25 poena prednosti s poluvremena (74:49).

Cleveland sada ima 3:0 u seriji do četiri pobjede, a prvu meč loptu imat će u nedjelju kada ponovno gostuje u Indianapolisu.

Aktualni prvaci nalaze se na korak od polufinala Istoka, a tamo bi im se, prema svemu prikazanom dosada, trebali priključiti Milwaukee Bucksi. Oni su noćas poveli protiv favoriziranih Toronto Raptorsa s 2:1 u seriji, nakon što su slavili s uvjerljivih 104:77.

Sjajna momčadska košarka odvela je Buckse do uvjerljive pobjede, a u njoj su čak šestorica košarkaša imala dvoznamenkasti broj poena. Najviše je ubacio Kris Middleton koji je upisao 20 koševa i sedam asistencije, dok je Giannis Antetokounmpo pridodao 19 poena, osam skokova i četiri asistencije.

U igru se na Zapadu vratio Memphis Grizzlies koji je nakon dva uvjerljiva poraza slavio protiv San Antonio Spursa sa 105:94. Trener David Fizdale promijenio je početnu petorku kako je bio i najavio, a to mu se u konačnici i isplatilo. Zach Randolph odigrao je sjajnu utakmicu u kojoj je upisao 21 poen i osam skokova, Mike Conley dodao je 24 koša i osam asistencija, a Marc Gasol 21 poen uz šest skokova i tri asistencije.

U San Antoniju najefikasniji je bio Kawhi Leonard sa 18 koševa, a LaMarcus Aldridge je spojio 16 poena i 11 skokova.

NBA doigravanje - rezultati, 20.4.

ISTOČNA KONFERENCIJA
Indiana (7) - Cleveland (2) 114-119
(Cleveland vodi sa 3-0 u seriji)

Milwaukee (6) - Toronto (3) 104-77
(Milwaukee vodi sa 2-1 u seriji)

ZAPADNA KONFERENCIJA
Memphis (7) - San Antonio (2) 105-94
(San Antonio vodi sa 2-1 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider