Košarka
SPORTOVI
Košarka
vrijeme je za all-star!

Zubac poražen u trileru: Celticsi srušili Clipperse nakon dva produžetka

Nakon utakmica odigranih s četvrtka na petak, regularna sezona ulazi u kratku pauzu zbog All-Star vikenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sinoć su na programu NBA lige bile posljednje dvije utakmice prije All-Star vikenda u Chicagu. Boston je nakon dva produžetka pobijedio Clipperse 141:133, dok je Oklahoma City na gostovanju porazila New Orleans sa 123:118.

Celticsi i Clippersi odigrali su sjajnu utakmicu u TD Gardenu, a pobjednik je razriješen tek nakon dva produžeta. Na koncu je slavio domaćin 141:133 upisavši sedmu uzastopnu pobjedu u "svom dvorištu", te osmu u zadnjih devet utakmica.

Zanimljivo i njihov prvi dvoboj ov sezone razriješen je u produžetku, a slavili su Clippersi sa 107:104.

"Još uvijek sam prepun emocija"

Boston su do pobjede vukli Jayson Tatum s 39 koševa, tek dva manje od rekorda karijere, te Marcus Smart koji je zabio 31 koš.

Tyson Fury (Foto: AFP) Wilder i Fury kao nekoć Foreman i Ali: Prognoze znalaca i trik koji bi mogao odlučiti veliki meč divider

"Bila je to zaista teška utakmica, ali nismo je željeli pustiti. Sada možemo uživati u ovom slavlju," kazao je Tatum koji je dodao i devet skokova.

"Još uvijek sam prepun emocija, trudim se biti što smireniji i prijeći na iduću utakmicu, ali košarka je igra emocija," dodao je.

U domaćoj ekipi iskazali su se i Gordon Hayward s 21 košem i 13 skokova i Kemba Walker s 19 koševa i devet skokova.

gol expired Mogao je biti heroj, a postao je predmet sprdnje: Bizaran promašaj penala za veliku pobjedu divider

Prvi strijelac gostiju iz Kalifornije, koji su veći dio utakmice igrali bez Paula Georgea, koji je napustio parket u drugoj četvrtini zbog ozljede koljena, bio je Lou Williams s 35 koševa, dok je prva zvijezda Clippersa Kawehi Leonard zabio 28 koševa uz 11 skokova.

Talijan i Nijemac uništili Pelikane

Ivica Zubac je za goste igrao 14 minuta postigavši sedam koševa uz šut 2-3 iz igre i 3-3 s linije bacanja, a dodao je i četiri skoka, te po jednu asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu.

Dodajmo kako su Celtici objavili kako će tijekom ove sezone umiroviti dres s briojem 5 Kevina Garnetta, koji je 2008 predvodio Boston do naslova prvaka NBA.

gol expired Zvuči nevjerojatno: Hajduk jednog od najboljih igrača šalje na posudbu!? divider

U jedinoj preostaloj utakmici večeri Oklahoma City na gostovanju porazila New Orleans sa 123:118.

Talijan Danilo Gallinari s 29 koševa i Nijemac Dennis Schröder s 22 koša predvodili su goste do slavlja, dok su kod domaćina najefikasniji bili novak Zion Williamson s 32 koša i JJ Redick s 24 koša.

"Gallo je bio sjajan, večeras je bio ubojica," kazao je Chris Paul koji je za goste zabio 11 koševa uz 11 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider