Košarka
SPORTOVI
Košarka
dončić još jednom za povijest

Babo potpuno "poludio": Zabio 16 u zadnjoj četvrtini i odveo Jazz do velikog preokreta

Bojan Bogdanović zaslužan je za 22 od 28 poena koliko je Utah Jazz zabila u posljednjoj četvrtini susreta protiv Memphisa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović postigao je rekord sezone u pobjedi Utah Jazza kod Memphisa 103:94. Babo je susret završio s 33 poena, od kojih je 16 zabio u posljednjoj četvrtini. 

Briljirao je i Luka Dončić koji je postao prvi čovjek nakon Oscara Robertsona i Russella Westbrooka koji je u kalendarskom mjesecu bio na triple-double prosjeku s minimalno 30 poena.

gol expired Danas je ždrijeb EURA 2020: Svi bi u skupinu F, ali za Vatrene bi najbolja bila skupina A divider

Bogdanović je uz 33 poena upisao i osam skokova, te dvije asistencije. Obje asistencije su stigle u posljednjoj četvrtini i bile su za tricu, pa je tako Babo uz 16 poena zaslužan i za još šest suigrača, odnosno sveukupno 22 od 28 Jazza u posljednjoj dionici.

Na društvenim mrežama neki od navijača već su počeli zazivati pozivanje Bojana Bogdanovića na All-Star vikend, a kako i nebi kada je trenutno jedan od najboljih šutera u ligi. Trenutno je na prosjeku od 21.5 poena po susretu i drži visoko 27. mjesto najboljih strijelaca lige.

gol expired Ždrijeb za EURO 2020: Hrvatska saznala grupu, otvara 14. lipnja s Engleskom na Wembleyju! divider

Kada je trica u pitanju Bogdanović je na nestvarnih 46.6 posto ubačaja i zauzima 10. mjesto u ligi. U prosjeku ubacujhe 3.3 trice po susretu.

Luka Dončić je noćas posjetio grad koji ga je mogao prvog draftirati prije godinu i pol dana, ali je umjesto njega uzeo Aytona. Slovenac je predvodio svoj Dallas do pobjede protiv Phoenix Sunsa 120:113 zabivši 42 poena, a uz to je pridodao devet skokova i 11 asistencija.

Tim učinkom Dončić je završio kalendarski mjesec s triple-double prosjekom i to s prosjekom od 32.4 poena po susretu. Dončić je tako postao prvi igrač u NBA povijesti nakon Oscara Robertsona i Russella Westbrooka koji je završio kalendarski mjesec s triple-double prosjekom u kojem je prosjek poena barem veći od 30.

Dario Šarić je u 33 minute upisao 9 koševa (šut 2-8), 9 skokova, 2 asistencije i 2 blokade.

San Antonio je dobio LA Clipperse sa 107:97, a hrvatski centar u redovima Clippersa Ivica Zubac je u 17 minuta ubilježio 8 koševa (šut 3-5), 5 skokova i 1 asistenciju, dok Luka Šamanić nije igrao za Spurse.

gol expired U Barceloni se drže za glavu: Problematična zvijezda obnovila i dodatno pogoršala ozljedu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider