Košarka
SPORTOVI
Košarka
Skromni Šarić i Zubac

Sjajni Bogdanović predvodio Jazz do devete uzastopne pobjede i trećeg mjesta na Zapadu

Košarkaši Utah Jazza nadoknadili su 15 koševa zaostatka iz treće četvrtine i slavljem u Washingtonu 127-116 stigli do devete uzastopne pobjede, dok su San Antonio Spursi kod aktualnih prvaka u Torontu nadoknadili 18 koševa minusa iz treće dionice na putu do minimalne pobjede 105-104.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utah je u Washingtonu bila lišena pomoći Donovana Mitchella, koji se razbolio uoči dvoboja, pa je Bojan Bogdanović preuzeo veći realizatorski teret u dvoboju protiv jedne od svojih bivših momčadi, što je rezultiralo njegovim 31 košem (šut 12/23), od kojih je većinu (21 poen) postigao u prvom poluvremenu, kad je bio jedini raspoloženi igrač Jazza.

Kad su mu se sredinom treće četvrtine počeli priključivati i ostali, gosti su za tri minute poništili zaostatak od 15 koševa, a u posljednjoj dionici dotukli Wizardse.

Veliku ulogu u 14. pobjedi Jazza u posljednjih 15 nastupa imao je francuski centar Rudy Gobert s 21 košem, 14 skokova i dvije blokade. Novopridošli pričuvni razigravač Jordan Clarkson je postigao 23 koša, a Australac Joe Ingles je uz 20 poena imao i devet asistencija.

Već po običaju, strijelce Washingtona predvodio je Bradley Beal s 25 koševa.

Još veći preokret za pobjedu napravili su San Antonio Spursi na gostovanju u Torontu, gdje su slavili sa 105-104, iako su aktualni NBA prvaci imali +18 u trećoj četvrtini te zalihu od 14 koševa za posljednjih deset minuta. No, ništa od toga nije bilo dovoljno. DeMar DeRozan je ''pokopao'' svoju bivšu momčad u kojoj je namjeravao odigrati cijelu karijeru, prije nego što su ga Raptorsi prošle godine mijenjali za Kawhija Leonarda koji je donio prvi NBA naslov u Kanadu.

DeRozan je postigao 22 od svojih 25 koševa u drugom poluvremenu, asistirao je Marcu Belinelliju za tricu kojom su Spursi poveli 103-101 te pogodio dva slobodna bacanja za 105-101 i tako zapečatio pobjedu, treću za San Antonio u posljednja četiri nastupa.

Serge Ibaka je predvodio Raptorse s 21 košem i 14 skokova, Kyle Lowry je spojio 16 poena i 15 asistencija, a povratnik nakon jednomjesečne stanke Pascala Siakam je ubacio 15 koševa.

U akciju se vratio i Kyrie Irving, kojeg u momčadi Brooklyna nije bilo dva mjeseca tijekom kojih je propustio 26 utakmica. Netsi su pred svojim navijačima sa 108-86 svladali slabašnu Atlantu koja je dodatno bila oslabljena neigranjem Traea Younga. Irving je u povratničkom nastupu odigrao 20 minuta te sa 21 košem bio najbolji strijelac Netsa koji su stigli do 18. ovosezonske pobjede te se s učinkom 18-20 nalaze na sedmom mjestu u Istočnoj konferenciji.

Denver je pred svojim navijačima svladao Los Angeles Clipperse sa 114-104, a Nuggetsi su ključnu prednost izgradili u prve tri četvrtine. Clippersi su se pokušali vratiti nakon -20, ali bliže od šest koševa zaostatka nisu uspjeli doći.

Nikola Jokić je s 20 koševa i 15 skokova došao do svoj 21. ''double-double'' učinka u sezoni. Jamal Murray je 10 od 19 poena ubacio iz slobodnih bacanja, a Gary Harris je postigao 15 koševa. Domaći su imali sedmoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa, za razliku od gostiju čija su trojica košarkaša postigla 81 od njihova 104 koša.

Kawhi Leonard se zaustavio na 30, Lou Williams na 26, a Montrezl Harrell na 25 poena. Paul George je izostao s ove utakmice zbog ozljede butnog mišića. Ivica Zubac je za nešto manje od 18 minuta postigao šest koševa, imao devet skokova te po jednu asistenciju i blokadu.

Phoenix je došao do druge uzastopne pobjede svladavši Charlotte sa 100-92, iako je Devin Booker postigao svega 12 koševa uz tri pogođena šuta iz igre. Njegovu lošu večer nadoknadili su Kelly Oubre Jr. s 25 koševa i 15 skokova te centar Deandre Ayton s 18 poena i devet skokova. Dario Šarić je kao član startne petorke u pobjedu svoje momčadi ugradio pet koševa, šest skokova i dvije asistencije.
 

gol expired Velika nada hrvatske košarke sa 17 godina debitirala za Real divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider