Košarka
SPORTOVI
Košarka
Novi euroligaš

Najtrofejniji njemački klub na Zadar Basketball Tournamentu

Njemačka Alba Berlin najnoviji je potvrđeni sudionik ovogodišnjeg Zadar Basketball Tournamenta koji će se od 18. do 21. rujna održati u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najtrofejniji njemački klub ponovno se natječe u Euroligi te će najjači europski pripremni turnir biti najbolja provjera za izazove u nadolazećoj sezoni. Zadarski turnir ove godine ima drukčiji koncept te će se umjesto dosadašnjih šest za titulu najboljeg natjecati četiri kluba.

Alba Berlin u samo 30 godina djelovanja osvojila je čak osam prvenstava, devet kupova i tri njemačka superkupa, što ju čini najuspješnijim domaćim klubom. Berlinski klub u prosjeku ima čak 10.000 svojih navijača na domaćim tribinama, što ga čini jednim od najpraćenijih klubova u Europi, dok je po broju članova najveći klub u Njemačkoj. Treba izdvojiti da je Alba 2014. pobijedila NBA momčad San Antonio Spursa i time se upisala u elitno društvo od sedam europskih klubova koji su bili bolji od nekog kluba iz najjače lige svijeta.

Alba se u Euroligu ove godine kvalificirala drugim mjestom u nacionalnom prvenstvu, a istu poziciju ostvarila je i u Eurokupu. Čvrstu i discipliniranu momčad s klupe predvodi iskusni Španjolac Aito Garcia Reneses, koji je u bogatoj karijeri osvojio čak 19 trofeja. Igračku karijeru započeo je u Estudiantesu, a nastavio u Barceloni. Upravo je s katalonskim klubom kao trener osvojio čak devet naslova prvaka Španjolske.

Alba Berlin uz Anadolu Efes i KK Zadar pridružila se popisu sudionika ovogodišnjeg ZDBT-a. Turnir organizira zadarska tvrtka S-Event, a uz ljubitelje košarke iz cijelog svijeta, šesto izdanje pratit će i brojni međunarodni skauti. Turnir će pratiti brojne popratne aktivnosti koje su proteklih godina privlačile pažnju domaćih i stranih medija te svijeta košarke.

Nogometna ikona odlazi u mirovinu: Bio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva, ali vrijeme je za kraj Diego Forlan (Foto: AFP)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider