Košarka
SPORTOVI
Košarka
drži se, legendo

Legendarni gorostas, koji je naslijedio rijetku kombinaciju gena, paraliziran nakon nesreće na biciklu

Shawn Bradley ostao je paraliziran, objavio je njegov bivši NBA klub, Dallaes Mavericks.

NBA franšiza Dallas Mavericks objavila je priopćenje kojom je javnost obavijestila o strašnom događaju vezanom za njihova bivšeg košarkaša, legendarnog Shawna Bradleyja. Nekad drugi pick drafta (1993.) ostao je paraliziran nakon teške ozljede kralježnice koja se dogodila još 20. siječnja u prometnoj nesreći.

Dok je vozio bicikl, Bradleyja je s leđa udario automobil samo ulicu dalje od njegove kuće u St. Georgeu, u saveznoj državi Utah. Operirana mu je vratna kralježnica i nalazi se na rehabilitaciji.

''Uz potporu svoje supruge i sjajnog tima liječnika Bradley se oporavlja u dobrom raspoloženju. Pokušat će svoju situaciju iskoristiti kako bi ukazao na veću pozornost javnosti prema biciklistima u prometu'', stoji u objavi Mavsa, gdje je proveo osam sezona.

Bradley je rođen u Njemačkoj, gdje je njegov otac radio u vojnoj bolnici pa je i 90-ih godina igrao za tu zemlju. Njegova visina od 229 centimetara uvijek je bila predmet čuđenja pa je prije dvije godine čak napravljena studija kako bi pokušali otkriti postoje li neke genske nepravilnosti u njegovu slučaju. Analiza je pokazala kako se radi o slučajnosti, tj. naslijedio je rijetku kombinaciju gena između tisuću zajedničkih genskih varijanti koje odlučuju o visini kod ljudi.

Shawn Bradley zbog svoje je visine bio jedna od košarkaških zvijezda koje su glumile u velikom filmskom hitu iz 1996. godine Space Jam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider