Košarka
SPORTOVI
Košarka
pad helikoptera s devetero ljudi

Kako su poginuli Bryant i kći: Što se točno dogodilo u brdima Los Angelesa?

Kobe Bryant i njegova kći Gianna smrtno su stradali u padu helikoptera u nedjelju oko 10 ujutro po lokalnom vremenu.

Svijet sporta zavijen je u crno. Smrt Kobea Bryanta najveća je tragedija u posljednjih 30-ak godina, još od one kobne nesreće Ayrtona Senne na stazi u Imoli 1994. godine. Cijeli svijet, a naročito SAD oplakuje smrt voljene zvijezde, jedne od ikona popularne kulture Amerike 21. stoljeća.

Uz Bryanta, poginuli su i njegova 13-godišnja kći Gianna te još sedmero ljudi, otkrila je policija nakon što se isprva vjerovalo kako je u helikopteru bilo petero ljudi. Nesreću nitko nije preživio, a osim oca i kćeri Bryant potvrđene su smrti još jedne mlade košarkašice te njezinih roditelja.

gol expired Tko je bila Gianna Bryant? "Htjela je igrati u WNBA-u. Na nju sam prenio košarkaške gene" divider

Radi se o Alyssi Altobelli, njezinu ocu Johnu i majci Keri. John je bio omiljeni bejzbolski trener na koledžu u Orange Countyju. Poginula je i Bryantova asistentica Christina Mauser. Njih dvoje trebali su trenirati momčad njegove kćeri na turniru Mamba Cup, kamo su se svi poginuli bili zaputili.

Ostali poginuli bili su pilot Ara Zobayan, Sarah Chester i njena kći Payton.

Nisu bili uvjeti za let helikoptera

Što se točno dogodilo jučer u brdima Los Angelesa? Helikopter se srušio u Calabasasu, sjeverno od Malibua. Bryant i poginuli trebali su prijeći put od Orange Countyja na jugoistoku Los Angelesa do aerodroma u Burbanku, koji se nalazi na sjeverozapadu LA-a.

gol expired Slomljeni LeBron u suzama: ''Kobe je bio besmrtan. Pomogao mi je i prije nego što me upoznao'' divider

Zbog guste magle pilot je morao kružiti 15-ak minuta oko aerodroma. Magla je spustila čak i policijske helikoptere.

''Vremenski uvjeti bili su ispod minimuma za siguran let'', rekao je glasnogovornik tamošnje policije Josh Rubenstein.

Tri kilometra vidljivost je ispod koje se helikopteri prisilno spuštaju, a u trenutku pada helikoptera bila je tek 250 metara.

Kobe Bryant i Michael Jordan (Foto: AFP) Najveći košarkaš svih vremena Michael Jordan oprostio se od Bryanta: "Volio sam ga, bio mi je poput brata" divider

Letjelica naglo ubrzala prije pada

Svjedoci koji su se vozili biciklima u tom području ispričali su za medije kako su čuli da nešto nije u redu s motorom helikoptera prije pada. No stručnjaci vjeruju kako je magla uzrok nesreće te da su vjerojatno čuli motor u trenutku kada je pilot pokušao manevrirati.

Pilot je navodno bio upozoren da leti prenisko i naglo je manevrirao jer očito nije bio svjestan da leti u brdo. Nagađa se da je zbog naglog manevra, ubrzanja i podizanja letjelice u kombinaciji s velikom vlagom nešto pošlo po zlu.

Iz podataka o putu letjelice vidljivo je da je u trenutku pada naglo ubrzala, čak do 300 kilometara na sat.

Također, vatrogasne službe koje su stigle na mjesto nesreće svjedoče o velikoj buktinji koju je izazvalo gorivo. Tank je bio prilično pun s obzirom na to da let nije bio dug.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider