Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dario izjednačio rekord

Šarićevim Sixersima najveća pobjeda u devet godina: ''Ne znam što bih rekao''

Iza hrvatskih košarkaša u NBA ligi još je jedna dobra večer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bogdanović je u pobjedi Washingtona protiv Chicaga za 25 minuta upisao 12 koševa, Šarić je u pobjedi Philadelphije protiv Dallasa za 26 minuta zabio 10 koševa, šut 3-9, slobodna bacanja 4-4, te dodao sedam skokova, pet asistencija i jednu blokadu. Nastupio je i Mario Hezonja koji je u gostujućoj pobjedi Orlanda protiv Phoenixa za 16 minuta ubacio tri koša, te dodao dva skoka i asistenciju.

Washington je u zanimljivom susretu pobijedio Chicago 112:107 i dalje drži treću poziciju na Istoku s dvije pobjede manje od Bostona na drugom mjestu. Wizardsi su na poluvremenu imali čak 19 koševa viška (59-40), no Bullsi su u nastavku susreta polako smanjivali zaostatak i 40 sekundi prije kraja stigli su na koš minusa (107-108). Marcin Gortat je zabio za 110:107, a gosti su imali napad za produžetak, no najbolji igrač u gostujućim redovima Jimmy Butler je pet sekundi prije kraja promašio tricu za produžetak.

Bogdanović je u pobjedi Washingtona igrao 25 minuta postigavši 12 koševa, uz šut 5-12 i pritom dodao tri skoka. Domaćine je do pobjede vukao sjajni John Wall s 14 koševa i čak 20 asistencija. Bradley Beal je zabio 24, a Jason Smith 17 koševa. Cijelu analizu Washington Wizardsa zajedno sa specijalnim gostom iz Amerike možete pogledati u zadnjem Triple-doubleu.

"John je bio sjajan. Dijelio je lopte na sve strane. Lako je igrati uz takvog majstora," kazao je Smith. Kod gostiju Butler se zaustavio na 28 koševa, dok je Robin Lopez dodao 25 koševa i 12 skokova.

Philadelphija je ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv Dallasa 116:74. Ključne su bile druga i treća četvrtina koje su Sixersi dobili s 33 koša razlike (66:33). Na koncu je bilo +42 što je bila najuvjerljivija pobjeda Sixersa ove sezone i najveća od 2008. te najteži poraz Dallasa u sezoni.

"Ne znam što bi rekao. Ovo je bila naša očajna večer. Uvjerljivo najgora ove sezone. Momčad je bila bez energije, a nije bilo niti zalaganja", kazao je trener Mavsa Rick Carlisle.

U domaćim redovima sedam igrača je imalo dvoznamenkasti broj koševa, a među njima je bio i naš Dario Šarić s 10 koševa uz sedam skokova, pet asistencija i jednu blokadu. Šarić je tako u rookie sezoni nanizao čak 18 uzastopnih utakmica u kojima je postigao dvostruki broj koševa, što su kao rookiejima Sixersa uspjelo samo Allenu Iversonu, Clarenceu Weatherspoonu i Leeu Shafferu.

Najviše su zabili Justin Anderson (19) i Robert Covington (18). Kod Dallasa najefikasniji su bili Dwight Powell s 14, J.J. Barea s 11 koševa, te Dirk Nowitzki s 10 koševa.

U dvoboju momčadi s konferencijskih začelja, Orlando je na gostovanju pobijedio Phoenix 109:103 prekinuvši niz od četiri poraza. Magic su do slavlja predvodili Evan Fournier s 25 koševa, te Nikola Vučević s 18 koševa i 17 skokova. Mario Hezonja je za 16 minuta ubilježio tri koša, dva skoka i asistenciju, dok Damjan Rudež nije nastupio za goste. U redovima Phoenixa najefikasniji su bili T.J. Warren s 26 koševa i Tyler Ulis s 19 koševa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider