Košarka
SPORTOVI
Košarka
plakao i jecao

Trenutak koji je rasplakao mnoge: Zašto se Jordan slomio nakon osvajanja četvrtog prstena

Sportski dokumentarac The Last Dance pokazao je dirljivi trenutak kada se Michael Jordan slomio u svlačionici nakon osvajanja četvrtog naslova prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minule nedjelje emitirane su sedma i osma epizoda najiščekivanijeg sportskog dokumentarca 'The Last Dancea', koji prati priču o Michaelu Jordanu i Chicago Bullsima, po mnogima najvećoj košarkaškoj dinastiji.

U osmoj epizodi Chicago Bullsi došli su do svojeg četvrtog NBA naslova u Jordanovoj prvoj povratničkoj sezoni nakon smrti oca i avanture u bejzbolu. Bullsi su u finalu slavili protiv Seattle Supersonicsa s 4-2, a pobjeda za osvajanje prstena stigla je 16. lipnja na 'Dan očeva'.

gol expired Ibra u svom stilu uputio poruku svijetu nakon dokumentarca o Jordanu: "Sada znate kako je to" divider

U jednom dijelu dokumentarca prikazana je emotivna scena u kojoj Michael Jordan nakon osvajanja naslova leži na podu svlačionice i grli loptu. Video je mnogo puta viđen, ali ne i zvuk koji je išao uz njega. Naime, Jordan je na podu plakao i jecao.

Kao što smo ranije spomenuli, pobjeda je stigla na 'Dan očeva', koja ga je podsjetila na smrt njegovog oca, koji je ubijen tri godine ranije. Na odmaralištu pored autoceste Jordanov otac James ubijen je 23. lipnja 1993. godine od strane Daniela Greena i Larryja Martina Demeryja koji su nakon što su uhvaćeni osuđeni na doživotni zatvor.

gol expired Real našao kupca za Balea: Želi ga budući najbogatiji klub svijeta, slažu zvjezdanu momčad divider

Jordan je tu finalnu seriju igrao prilično slabo, što je i sam priznao. Razigravač Seattlea Gary Payton bio je jedan od gostiju u dokumentarcu, te je rekao da je on uspio usporiti legendarnog Jordana. Gledajući na tabletu što Payton govori Jordan je u dva navrata prasnuo u smijeh.

"Nisam imao nikakvih problema s Garyjem Paytonom. Imao sam puno stvari na pameti u tom finalu", kazao je Jordan, aludirajući pritom na smrt oca s kojom se teško nosio.

Mnogi su nakon te scene u dokumentarcu podijelili svoje osjećaje na društvenim mrežama i priznali da su plakali zajedno s Michaelom. Uistinu srcedrapajući trenutak.

gol expired Eskaliralo između Khabiba i McGregora, ponovno pale teške riječi: "Štakore! Vidimo se u srpnju" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider