Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Jedna od ovih bijelih pi...''

Kakav paradoks: Amerikanci šokirani snimkom na kojoj NBA zvijezda mlati prosvjednika

Bivši NBA prvak s Clevelad Cavaliersima našao se u središtu skandala nakon što je na ulicama Los Angelesa pretukao prosvjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši NBA prvak J. R. Smith našao se u bizarnoj situaciji usred masovnih prosvjeda koji ovih dana vladaju u većini država i gradova SAD-a.

Prosvjedi su odvijaju zbog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda, kojeg je ubio policajac (bijelac) tako da mu je nogom stao na vrat i držao ga tako do samog kraja.

gol expired Borilački svijet bruji o novom videu Ngannoua: Ponajbolji boksač svijeta nije uspio ni pomaknuti gorostasa divider

Prosvjedi se odvijaju u gotovo svim najvećim gradovima SAD-a, pa tako i Los Angelesu, gdje ovih dana obitava bivši NBA prvak s Cleveland Cavaliersima. U prosvjede su se uključili građani svih rasa, a naročito oni koji se bore protiv vlasti Donalda Trumpa, među kojima su mnogi mladi bijelci koji osim prosvjeda sudjeluju i u razbijanju imovine raznih institucija.

Paradoksalna situacija

Smith je zatekao jednog takvog mladića kako razbija prozor na njegovu skupocjenom automobilu te ga je nakon toga naganjao niz ulicu dok ga konačno nije ulovio i potom izudarao.

Netko je sve snimio mobitelom i snimku poslao (prodao) TMZ-u, koji je odmah izašao u javnost s tom objavom. Smith se tako našao u situaciji da se morao javno opravdati zbog svojeg čina, iako je u cijeloj situaciji on bio žrtva.

gol expired Pogledajte što su sve Osječani izgovorili sucu, a on im opet sudi za vikend: Spremaju neku odmazdu? divider

"Jedna od ovih bijelih pi*** nije znala kamo idem i razbila mi je prozor na automobilu. Lovio sam ga i prebio nakon toga. Ovo nije zločin iz mržnje. Ja nemam problema ni s kim tko nema problema sa mnom. Ovo je sve problem je**nog sistema. To je sve", rekao je u videu J. R. Smith.

To se dogodilo točno na dan obljetnice Smithove vjerojatno najveće pogreške u njegovoj košarkaškoj karijeri. On je 31. svibnja 2018. godine, u prvoj utakmici finala NBA lige između Golden State Warriorsa i Cleveland Cavaliersa, uhvatio loptu pod košem Warriorsa u posljednjim sekundama pri izjednačenom rezultatu, no umjesto da pokuša šutirati, pobjegao je od koša misleći da njegovi Cavsi vode.

gol expired Kontroverze s travnjaka nastavile se i na parkiralištu: Igrač Osijeka udario riječkog nogometaša, intervenirala i policija divider

LeBron James poludio je na njega, a Smith se nakon utakmice pokušao opravdati time da je bio svjestan rezultata te da nije mislio da je rezultat izjednačen.

Warriorsi su slavili nakon produžetka, a potom i pomeli Cavalierse u preostale tri utakmice finala. 

gol expired Jon Jones odrekao se titule UFC prvaka u stilu Gaja Julija Cezara: "Veni, vidi, vici" divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider