Košarka
SPORTOVI
Košarka
Igralo bi se u Splitu

Velika vijest za hrvatsku košarku: Vlada RH sponzorira organizaciju kvalifikacijskog turnira za OI

Kako se neslužbeno doznaje, Vlada Republike Hrvatske odobrila je sredstva za organizaciju olimpijskog košarkaškog turnira iduće godine u lipnju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je postalo službeno da će hrvatska košarkaška reprezentacija igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju iduće godine, sada je stigla vijest kako će Hrvatska biti među kandidatima za domaćinstvo jednog od četiriju turnira.

Hrvatska bi trebala dobiti priliku ugostiti jedne od kvalifikacija jer je Vlada Republike Hrvatske obećala dati oko tri milijuna eura koji su potrebni za organizaciju turnira. Na kotizaciju za sami turnir odlaze 2,3 milijuna eura, a ostatak ide na ostale troškove održavanja turnira, prenosi SportKlub.

Zasad još nije poznato koje su sve zemlje kandidati za domaćinstvo olimpijskih kvalifikacija, ali Europa bi trebala imati barem dva turnira, ako ne i tri, dok će jedan gotovo sigurno biti izvan starog kontinenta. Trenutačno su interes pokazali Grčka, Kanada i Litva, ali nije isključeno da se prijave Turska, Srbija, Poljska i Slovenija.

Ako Hrvatska kojim slučajem dobije organizaciju, mjesto održavanja kvalifikacija bit će Spaladium Arena u Splitu. Domaćini će biti izabrani 15. studenog, a deset dana kasnije bit će ždrijeb.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider