Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Košarka
Dobra šansa za Tokio

Velika vijest: Hrvatska domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre!

Središnji odbor FIBA-e odlučio je danas na sastanku u Ženevi da Hrvatska, odnosno Split, bude jedan od domaćina četiriju kvalifikacijskih turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijski kvalifikacijski turniri jedna su od najvažnijih i najprestižnijih FIBA-inih natjecanja, a pobjednik svakog od četiriju turnira osigurat će mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Kako svaka od 24 reprezentacije koje su stekle pravo nastupa na turnirima ima već dokazanu visoku kvalitetu, sigurno je da će turniri biti vrlo atraktivni za gledatelje.

Kvalifikacijski turnir u Splitu održat će se od 23. do 28. lipnja 2020.

Uz Hrvatsku, organizatori turnira bit će i Kanada (Victoria), Litva (Kaunas) i Srbija (Beograd).
Na svakom od četiri kvalifikacijska turnira natjecat će se po šest reprezentacija, a samo prvoplasirani idu u Tokio.

Spomenimo i kako je hrvatska Vlada dala potrebna jamstva o uplati tri milijuna eura za organizaciju spomenutog turnira, od kojih 2,3 milijuna idu na kotizaciju, a ostatak na ostale troškove organizacije.

Izvlačenje skupina za kvalifikacijske olimpijske turnire bit će održano 27. studenog u Ženevi.

Kvalifikacije će igrati: Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venezuela.

U muškoj konkurenciji, plasman na Olimpijske igre već su izborili Japan kao domaćin te sedam reprezentacija po plasmanu sa Svjetskog prvenstva: dvije iz Europe (Španjolska, Francuska), dvije iz Amerike (SAD, Argentina) te po jedna iz Oceanije (Australija), Afrike (Nigerija) i Azije (Iran).

Hrvatska se za posljednja dva sudjelovanja na olimpijskim turnirima izborila upravo kroz kvalifikacijske turnire: 2008. godine su naši košarkaši u Peking otišli preko turnira u Grčkoj, a za OI 2016. u Rio de Janeiru su pobijedili Grčku i dvaput Italiju na turniru u Torinu.

gol expired Nakon više od godinu dana vraća se jedan od najboljih strijelaca u povijesti NBA-a divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider