Košarka
SPORTOVI
Košarka
SP košarkaša, U-19

Favorizirana Hrvatska jedva slomila slabašni Egipat

Nakon neočekivanog poraza od Južne Koreje hrvatski su košarkaši umalo i drugi krug Svjetskog U19 prvenstva u Latviji otvorili kiksom protiv autsajdera. Ipak, u završnici su slomili Egipat i slavili s 83-81...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo kolo novoformirane skupine F u Rigi donijelo je izabranicima Dražena Brajkovića nevjerojatno mučenje protiv slabašnih Egipćana. I dok su se protiv Koreje glavni hrvatski aduti odmarali, u ponedjeljak su protiv afričke momčadi svi imali veliku minutažu, ali ni to nije pomoglo našoj reprezentaciji da dođe do lake pobjede.

Hrvatska je na poluvremenu vodila s 47-42, ali se do kraja treće četvrtine sva prednost istopila (66-66). A onda su u posljednjoj dionici Egipćani poveli s velikih plus deset (78-68) i činilo se da je Brajkovićeva momčad pred drugim porazom. No, u tom su trenutku Dario Šarić, Toni Katić i Mario Hezonja preuzeli odgovornost u svoje ruke i poveli Hrvatsku prema preokretu. U zadnjih su 20 sekundi po jedno slobodno bacanje pogodili Šarić i Katić i to je našoj izabranoj vrsti donijelo konačnu pobjedu.

Šarić je utakmicu završio s 19 koševa, te čak 16 skokova i sedam asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti za 37 minuta. Hezonja mu se priključio s 15 poena i četiri asistencije, dok je Katić, koji je odigrao svih 40 minuta, završio utakmicu s 14 poena, pet skokova i sedam asistencija. Dobar je ponovno bio i Boris Barać s 13 koševa i sedam skokova. Kod Egipćana su s 22 poena najefikasniji bili Omar Mohammed i Assem Ahmed.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u utorak u 11.15 sati protiv Srbije.


Svjetsko prvenstvo košarkaša, U19, skupina F, 1. kolo:

Hrvatska – Egipat 83-81

Srbija – Litva (kasnije)

SAD – Kanada (kasnije)

Redoslijed: 1. Hrvatska 7 bodova (3-1), 2. SAD 6 (3-0), 3. Litva 5 (2-1), 4. Srbija 5 (2-1), 5. Egipat 5 (1-3), 6. Kanada 4 (1-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider