Košarka
SPORTOVI
Košarka
povratak na mjesto sreće

Dončić podsjetio na Bryanta i Jordana: Pogledajte što je napravio u grotlu Istanbula!

Najbolju utakmicu karijere u dresu madridskog Reala odigrao je Luka Dončić, košarkaško čudo od djeteta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Real Madrida svladali su na gostovanju u Istanbulu Anadolu Efes sa 88:74 u dvoboju 1. kola košarkaške Eurolige, a u španjolskoj momčadi je briljirao slovenski reprezentativac Luka Dončić, koji je na istom mjestu prije nešto manje od mjesec dana osvojio naslov europskog prvaka.

Dončić je za 26 i pol minuta postigao 27 koševa (šut 9/15), podijelio četiri asistencije i skupio četiri skoka. Meksički centar Gustavo Ayon dodao je 16 koševa, 10 skokova i četiri asistencije, a Dončićev reprezentativni kolega Anthony Randolph ubacio je 12 poena uz osam skokova.

Slovenac je prvu četvrtinu završio tricom u stilu Kobea Bryanta i Michaela Jordana iz najboljih dana. Krenuo je na ulaz u reket, a onda je zastao, povukao se korak unazad i digao na nebranjivi šut!

Dončiću mnogi predviđaju veličanstvenu karijeru, no prema trenutnoj situaciji Slovenac neće biti prvi pick NBA drafta iduće godine. Možda ova utakmica i mnoge koji su pred mladim prvakom Europe raspamete NBA skaute...

U momčadi koju vodi Velimir Perasović najraspoloženiji je bio Amerikanac Errick McCollum sa 26 koševa, a njegovi sunarodnjaci Ricky Ledo i Bryant Dunston ubacili su po 17 poena. Nažalost, najlošiji u turskom sastavu bio je hrvatski reprezentativac koji je imao tri asistencije, ali je promašio svih osam pokušaja iz igre, gađajući 0/3 za dvicu i 0/5 za tricu.

Povratnik na klupu Maccabija Neven Spahija slavio je na gostovanju u Bambergu sa 88:71, s time da je izraelska momčad posljednju četvrtinu utakmice dobila sa 33:12. Prošlogodišnji igrač Cedevite, Amerikanac Pierre Jackson predvodio je strijelce gostiju sa 27 koševa, čemu je dodao devet asistencija i sedam skokova. Kod Bamberga najbolji je bio Grk Nikos Zizis sa 16 poena i pet asistencija, a hrvatski centar Leon Radošević sa 12 koševa i pet skokova bio drugi najbolji igrač domaće momčadi.

Moskovski CSKA je na svom terenu svladao milanski Armani sa 93-84. Cory Higgins sa 21 košem, Sergio Rodriguez sa 20 i Nando De Colo sa 19 bili su najbolji kod pobjednika, dok su strijelce talijanske momčadi predvodili Andrew Goudelock sa 17 i Vladimir Micov sa 16 poena.

Olympiacos je kao domaćin svladao španjolsku Baskoniju sa 75-64. Grčki reprezentativac Georgios Printezis je sa 17 koševa bio najbolji strijelac momčadi iz Pireja, a goste je sa 13 poena predvodio Gruzijac Tornike Šengelia.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider