Košarka
SPORTOVI
Košarka
utakmica vrijedna finala

Čudo od "djeteta" odvelo Sloveniju u polufinale: Dončić i Dragić pokopali Latviju!

Sjajnu utakmicu četvrtfinala odigrale su reprezentacije Slovenije i Latvije na završnici Eurobasketa u Turskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenski košarkaši izborili su polufinale Eurobasketa svladavši u Istanbulu Latviju s 103-97 (34-23, 17-32, 25-11, 27-31), a u polufinalu ih čeka Španjolska.

Slovenci su vodili veći dio utakmice, ali nikako se nisu mogli odvojiti od upornih Latvijaca. U zadnju četvrtinu Slovenija je ušla s +13, no Latvijci minutu i pol prije kraja dolaze do minimalnog zaostatka (92-93), a Murič iz slobodnih baccanja i fenomenalni Dragić potom ipak dižu Sloveniju na 97-92 pola minute prije isteka vremena.

Dončić 20 sekundi prije kraja pogađa slobodna bacanja za 99-94, a Porzingis promašuje tricu za kraj latvijskih nadanja. Kod Slovenaca su briljirali Luka Dončić (27) i Goran Dragić (26), dok je Latvijce predvodio Porzingis s 34 koša.

Slovenija je izborila prvo polufinale Eurobasketa nakon 2009. godine, kada je ostala bez medalje. Tada je u polufinalu izgubila nakon produžetka od Srbije, a onda joj je bronca iskliznula iz ruke za pola koša u okršaju protiv Grčke.

Ranije su europski prvaci Španjolci pobijedili Njemačku s 84-72 (16-19, 18-14, 31-20, 19-19). Njemačka je odlično otvorila utakmicu i tijekom prve četvrtine imala prednost od devet koševa (11-2), ali se Španjolska brzo oporavila od lošeg početka i do kraja prve dionice uhvatila priključak.

Na poluvremenu su aktualni europski prvaci imali jedan poen prednosti (34-33), a otpor žilavih Nijemaca slomio je Marc Gasol pogodivši tri trice u posljednje dvije minute treće četvrtine, nakon kojih je Španjolska povela sa 65-53 i do kraja utakmice održavala stečenu prednost.Mlađi Gasol utakmicu je završio sa 28 koševa, 10 skokova i četiri asistencije.

Pau Gasol je ubacio 19 poena, a Sergio Rodriguez uz 11 koševa imao i sedam asistencija. Kod Nijemaca najbolji je bio Denis Schroeder sa 27 poena i osam asistencija, a Daniel Theis je postigao 15 koševa.

Španjolska je deseti puta zaredom izborila mjesto u polufinalu EuroBasketa, a za finale će se boriti u četvrtak, 14. rujna, protiv Slovenije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider