Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Kobe je moj brat"

Dirljiv oproštaj Lakersa od Bryanta: LeBronov govor rasplakao Staples Center

LeBron James oprostio se od Kobeja Bryanta u emotivnom govoru održanom prije dvoboja Lakersa s Portlandom u Staples Centeru...

"Kobe je moj brat... spaja nas odlučnost da budemo veliki i pobjeđujemo. Zajedno sa suigračima želim nastaviti njegovo naslijeđe, ne samo ove godine, nego dok god igramo košarku, jer je to ono što bi želio Kobe Bryant", rekao je LeBron James u emotivnom govoru održanom prije dvoboja s Portlandom u Staples Centeru, prvoj utakmici Lakersa otkako je svijet šokirala vijest o pogibiji košarkaške legende i njegove 13-godišnje kćeri u padu helikoptera prošlu nedjelju.

James je govor započeo čitajući imena svih devet žrtava tragične nesreće, a potom je bacio papir s pripremljenim govorom.

gol expired Nesretni genij kakav se rijetko rađa: Igrao je za raju i zabio 7 golova iz kornera u istoj sezoni divider

"Varao bih vas kad bih čitao s ovog pa ću govoriti ravno iz srca. Ovo je slavlje 20 godina, krvi, znoja i suza, slomljenog tijela i ponovnog uspona - odlučnosti da bude najveći što može biti. Slavimo momka koji je došao ovdje sa 18 godina, umirovio se sa 38 i postao vjerojatno najbolji otac kojeg smo vidjeli u posljednje tri godine", rekao je James u svom govoru u kojem je citirao i Bryantove riječi izrečene nakon što je odigrao posljednju utakmicu za Lakerse - "Mamba out".

"Nikad te nećemo zaboraviti. I dalje živiš, brate", zaključio je James i rasplakao cijelu dvoranu.

gol expired Červar rigao vatru na velebnom dočeku u Umagu: Izbornik ponosan, ali i jako ljutit divider

Lakersi nisu uspjeli u čast svoje preminule legende doći do nove pobjede u novoj sezoni, jer su s druge strane imali Damiana Lillarda koji je igrao kao da je duh Kobeja Bryanta ušao u njega. Trail Blazersi su slavili sa 127-119, a Lillard je u pobjedu ugradio 48 koševa, 10 asistencija i devet skokova, pogodivši sedam od 12 trica.

"S obzirom na okolnosti, mislim da se večeras nitko ne osjeća kao pobjednik. Sjećanja koja nosimo su tuga i težina. Pozitivno je što smo pobijedili, ali ne mislim da itko može reći kako je u ovakvoj situaciji otišao iz dvorane kao pobjednik", izjavio je Lillard nakon fantastične predstave u kojoj je najboljeg pomagača imao u Hassanu Whitesideu koji je postigao 30 koševa uz 13 skokova.

Anthony Davis je sa 37 koševa, 15 skokova i pet blokada predvodio Lakerse, dok je LeBron James završio dvoboj sa 22 koša, 10 asistencija i osam skokova.

gol expired Šarić se ozlijedio i napustio parket, Lakersi izgubili od Portlanda divider

Sinoć je na NBA parketima viđena još jedna predstava vrijedna ostavštine Kobeja Bryanta, a izveo ju je Kyrie Irving u domaćoj pobjedi Brooklyna 133-118 protiv Chicaga. Irving je postigao 54 koša, samo tri manje od osobnog rekorda, pogodivši sedam od devet trica uz samo četiri promašaja iz igre (19/23). Spencer Dinwiddie je dodao 20 poena za pobjednike, dok je kod Bullsa najbolji bio Zach LaVine sa 22 koša i osam asistencija.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić ozlijedio je skočni zglob u prvoj četvrtini dvoboja Phoenixa i Oklahoma Cityja te odigrao samo četiri minute u porazu svoje momčadi 107-111. Thunder je do pobjede predvodio Chris Paul sa 20 koševa i 10 asistencija te Danilo Gallinari sa 27 i Dennis Schroder sa 24 poena. Po 27 koševa za Sunse postigli su Devin Booker i Kelly Oubre Jr. koji je imao i 11 skokova.

Vodeća momčad lige Milwaukee doživio je tek treći domaći poraz, a Buckse je svladao Denver sa 127-115, prekinuvši im niz od devet uzastopnih pobjeda. Will Burton je sa 24 koša bio najbolji strijelac Nuggetsa, a Nikola Jokić je bio na pragu novog "triple-doublea" sa 15 koševa, 10 skokova i devet asistencija. Domaću momčad je predvodio Giannis Antetokounmpo sa 31 poenom, 16 skokova i devet asistencija, dok je Khris Middleton ubacio 24 koša uz devet asistencija.

gol expired Najugodnije iznenađenje u izboru za All-Star i igrač koji definira kulturu Indiane divider

U gostima su slavili i aktualni prvaci Toronto Raptorsi koji su pobijedili u Detroitu sa 105-92. Pascal Siakam je sa 30 koševa, sedam skokova i četiri asistencije opravdao uvrštanje u početnu petorku za nadolazeću All-Star utakmicu. Serge Ibaka je ubacio 21, a Fred VanVleet 16 koševa za pobjednike. Derrick Rose je postigao 21 koš za Pistonse, a centar Andre Drummond je spojio 20 poena i 20 skokova.

U teksaškom obračunu u Houstonu Rocketsi su svladali Dallas sa 128-121, ali gosti su bili oslabljeni neigranjem Luke Dončića, koji će morati pauzirati dva tjedna zbog ozljede skočnog zgloba. Gostima nije pomoglo 35 koševa i 12 skokova Kristapsa Porzingisa, ni to što su imali još petoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom.

Transferi Najvažniji transferi posljednjeg dana prijelaznog roka: Dva Hrvata promijenila klub divider

James Harden je sa 35 koševa, 16 skokova, šest asistencija i četiri osvojene lopte predvodio Houston čiji su igrači pogodili 21 tricu iz 45 pokušaja. Russell Westbrook je završio sa 32 koša i devet asistencija, a Eric Gordon je ubacio 17 poena.

New Orleans Pelicansi pred svojim su navijačima 'razbili' Memphis Grizzliese sa 139-111 i prekinuli njihov niz od četiri pobjede. Zion Williamson je sa 24 koša predvodio strijelce domaće momčadi u kojoj su bila čak osmorica s dvoznamenkastim učinkom. Brandon Ingram je ubacio 20, a Lonzo Ball 19 poena. Jonas Valančiunas je sa 18 koševa bio najbolji strijelac gostiju. Ja Morant je postigao 16, a Jae Crowder 15 poena.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider