Košarka
SPORTOVI
Košarka
hrvatski okršaji u nba ligi

Maestralne večeri Šarića i Bendera: Hrvati ubacili 59 poena i upisali 34 skoka, Dragan najbolji strijelac utakmice

Dragan Bender, Ivica Zubac, Dario Šarić i Mario Hezonja ubacili su kombinirano 59 poena u večeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dragan Bender i Dario Šarić odigrali su maestralno u porazima svojih momčadi u NBA ligi. Bender je bio najbolji igrač Golden State Warriorsa u porazu od LA Clippersa, te je istovremeno s Kawhijem Leonardom bio najbolji strijelac susreta. Ubacio je 23 poena, upisao sedam skokova i tri asistencije za svega 25 minuta provedenih na parketu.

gol expired Iličićev show u Valenciji: Slovenski velemajstor utrpao četiri gola! divider

Iz igre je ubacio osam od 12 lopti, od čega je dva puta iz pet pokušaja bio uspješan iza linije tri poena. S crte slobodnih bacanja je bio nepogrešiv (5-5). Njegovu odličnu predstavu nisu pratili ostali igrači Warriosa, koji su sa 131:107 poraženi pred svojim navijačima Clippersa.

Podsjetimo, Benderu igra svoj drugi desetodnevni ugovor s Warriorsima, a ovakve predstave daju nadu da će produljiti svoju NBA karijeru, koja se u jednom trenutku činila vrlo neizvjesnom. Bender je prije četiri godine bio visoki 4. pick drafta, ali se u Phoenixu i Milwaukeeju nije snašao. U Warriorsima trenutno igra najbolju košarku svoje karijere.

gol expired Leipzig na krilima Sabitzera razbio Tottenham, Mourinho nemoćan divider

Ivica Zubac je u redovima LA Clippersa zaigrao 20 minuta, te je upisao četiri poena i čak 12 skokova!

Vrhunsku partiju odradio je i Dario Šarić u dresu Phoenix Sunsa, koji su poraženi na gostovanju kod Portlanda. Šarić je na parketu proveo gotovo 40 minuta, za vrijeme kojih je postigao 24 poena, upisao 11 skokova, dvije asistencije i blokadu. Iz igre je pogodio devet od 16 lopti, od čega četiri trice iz šest pokušaja.

gol expired Prvaka Italije odlučit će play-off? Četiri opcije za završavanje sezone Serie A divider

Blazersi su pred svojim navijačima slavili sa 121:105, a do pobjede ih je predvodila uravnotežena početna petorka. Svih pet igrača bilo je dvocifreno, od čega su četvorica išla preko 20 poena, a najbolji strijelac bio je Damian Lillad s 25 koševa.

U redovima Portlanda Mario Hezonja dobio je 14 minuta na parketu, koje je iskoristio za osam poena i četiri skoka. Bio je nepogrešiv iz igre te je stavio sva tri pokušaja (dvije trice).

Kombinirano su hrvatski igrači upisali 59 poena i 34 skoka u istoj večeri, a da pritom nije nastupio naš najkonstantniji reprezentativac - Bojan Bogdanović. 

gol expired Nova drastična mjera u Španjolskoj: "Ovo je san čelnika La lige" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider