Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čudesna partija

Šarić odigrao utakmicu karijere: NBA rekord i junak u preokretu

Hrvatski košarkaš Dario Šarić odigrao je svoju najbolju utakmicu u NBA-u i predvodio Philadelphiju do preokreta protiv Hezonje i društva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šarić bio je junak u pobjedi Philadelpije protiv Orlanda sa 112:111. Postigao je rekord karijere u NBA-u s 24 koša te skupio osam skokova i tri ukradene lopte. Najbolje od svega što je dobar dio svoj koševa zabio u samoj završnici utakmice.

Sixersi su pet minuta prije kraja gubili 90:98, ali onda se ukazao sjajni Šarić koji je ubacio osam koševa zaredom i vratio svoju momčad u igru. Doduše, Orlando je opet pobjegao otišavši na šest poena razlike, ali Philadelphia se brzo vratila.

Pola minute prije kraja Šarić je zabio za 110:109, no Nikola Vučević vratio je prednost Orlandu. Međutim, Sixersi su imali napad za pobjedu i preko playmakera TJ McConnella došli do vodstva 5,8 sekundi prije kraja. Magic nije uspio iskoristiti zadnji posjed i Philadelphia je prekinula niz od pet uzastopnih poraza.

Šarić je u najboljoj večeri od kada je stigao u NBA ligu šutirao 68 posto iz igre i po prvi put vezao dvije utakmice s 20 ili više koševa.

''Ne znam, probao sam nešto promijeniti. Inače idem spavati prije utakmice, ali prije zadnje dvije utakmice nisam odradio popodnevni spavanac. Imao sam dobre dvije utakmice i probat ću tako nastaviti'', poručio je Šarić.

Njegovu igru prokomentirao je i trener Philadelphije Brett Brown.

''Dario je bio grandiozan'', rekao je.

''Teško je pobijediti bez Joela (Embiida), ali ne možemo to govoriti svaki put kad njega nema na terenu. Mislim da smo neke utakmice izgubili jer smo se prestali boriti. Večeras nismo odustajali, borili smo se i na kraju smo nagrađeni'', izjavio je nakon utakmice McConnell.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider