Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prijeti joj 10 godina zatvora

Američka zvijezda uhićena u Rusiji, objavljena snimka s aerodroma

Američka zvijezda Brittney Griner uhićena je u Rusiji i prijeti joj deset godina zatvora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od najpoznatijih američkih košarkašica, dvostruka olimpijska pobjednica i osvajačica naslova u WNBA ligi s Phoenixom, Brittney Griner uhićena je u Rusiji. Jučer je ova vijest stigla do američkih medija nakon priopćenja njezinih odvjetnika, a samo privođenje u zračnoj luci dogodilo se prošlog mjeseca.

Kako je objavila ruska carinska služba, u međunarodnoj zračnoj luci Šeremetjevo u Moskvi policijski psi nešto su nanjušili, a carinski su službenici otkrili ulje hašiša kod Amerikanke, koja je u Moskvu stigla iz New Yorka.

Griner prijeti pet do deset godina zatvora

Za posjedovanje narkotika ovakve vrste u Rusiji je predviđena kazna zakona od pet do deset godina. Carinska služba je objavila i video pregleda osobe koja je kasnije identificirana kao Griner.

''Svjesni smo situacije u kojoj se našla Brittney i u kontaktu smo s njom, njezinim odvjetnikom u Rusiji, obitelji, WNBA-om i NBA-om'', izjavila je njezina agentica Lindsay Colas za Guardian.

Griner, poput mnogih američkih košarkašica, u stanci između sezona u WNBA-u igra u Europi, točnije u Ekaterinburgu, u koji se vraćala nakon dvotjedne stanke u prvenstvu koju je iskoristila za odlazak u SAD.

Ovaj incident nema nikakve veze s napetim odnosima između Rusije i SAD-a zbog ruske invazije na Ukrajinu, a svi se nadaju kako neće biti kolateralna žrtva neke vrste ruske odmazde zbog nametnutih sankcija.

Griner je s američkom reprezentacijom osvajala zlatne olimpijske medalje u Riju i Tokiju i slovi za jednu od najtrofejnijih američkih košarkašica današnjice.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider