Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdanović i Šarić vrlo dobri

Zion Williamson ispisao povijest NBA lige: Zastrašujuće se predstavio košarkaškom svijetu

Bojan Bogdanović odigrao je jako dobro u pobjedi Utah Jazza, Šarić također ali u porazu Phoenixa, dok je Zion Williamson ispisao povijest NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noćašnjim utakmicama NBA lige Utah Jazz je svladao Washington sa 129:119, a najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović ponovno je odigrao dobru utakmicu u dresu Jazzera, dok je Zion Williamson ispisao povijest.

Williamson je postao prvi tinejdžer u povijesti NBA lige koji je 10 utakmica zaredom prešao granicu od 20 poena. To nije pošlo za rukom ni košarkaškim veličinama poput Michaela Jordana, LeBrona Jamesa ili tragično preminulog Kobea Bryanta. 

Bogdanović je zabio 21 koš (šut 7-17), od kojih je šest ubacio u završnici utakmice u fazi kada je Utah konačno slomila otpor Wizardsa. Bogdanović je koševima pridodao skok i 3 tri asistencije. Od njega je u redovima Jazzera bio efikasniji samo Donovan Mitchell s 30 poena.

Dario Šarić je za Phoenix pružio drugu najbolju partiju u zadnjih osam utakmica. Bio je u početnoj petorki i odigrao je 27 minuta te je upisao 11 poena, tri skoka i dvije asistencije, ali je njegova momčad izgubila od Detroita sa 111:113.

LA Clippersi su uvjerljvo dobili Denver sa 132:103 u borbi za drugo mjesto Zapadne konferencije. Ivica Zubac je u dresu Clippersa odigrao 22 minute, te je ostvario učinak od 10 koševa, šest skokova i asistenciju. Clipperse su predvodili Paul George s 24 poena i najbolji igrač momčadi Kawhi Leonard s 19 poena.

New Orleans je kod kuće pobijedio Cleveland sa 116:104, a Ante Žižić je za goste u deset minuta ostvario četiri koša, tri skoka i dvije asistencije.

Najveća rookie zvijezda Pelicansa 19-godišnji Zion Williamson desetu utakmicu zaredom ubacio je 20 ili više poena, a ovaj puta zaustavio se na 24 koša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider