Košarka
SPORTOVI
Košarka
obiteljska posla

Bizarna situacija u NBA-u: Sin poticao suce da mu isključe oca, pa poručio da je "uživao"

Nema milosti na parketu, čak i kada se susretnu otac i sin.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Los Angeles Clippersa poraženi su na gostovanju kod Houstona sa 102:93, a odluka o pobjedniku pala je nakon bizarnog isključenja trenera gostujuće momčadi Doca Riversa, kad je James Harden s crte za slobodna bacanja odveo Rocketse na 10 koševa prednosti.

James Harden je imao sjajnu tricašku večer (7/13) i dalekometnom paljbom je izludio obranu Clippersa, ali pitanje je bi li i to bilo dovoljno za petu uzastopnu pobjedu Houstona, da se minutu i pol prije kraja nije dogodila konfuzija u kojoj su suci isključili Riversa dodijelivši mu dvije tehničke.

gol expired Fury ne zna izgovoriti Miočićevo prezime: Pogledajte kako ga je nazvao "Kralj Cigana" divider

Svemu je prethodila trica Hardena za +7 (95-88), nakon koje je Rivers pozvao minutu odmora, misleći da ima još dva timeouta, jer su mu tako rekli suci. Naime, četiri i pol minute prije kraja Rivers je želio osporiti jednu sudačku odluku, za što je morao uložiti timeout. Iako je bio u pravu, Rivers nije dobio mogućnost osporavanja, jer su suci zaključili da je od spornog događaja prošlo previše vremena, ali su mu odlučili vratiti uloženi timeout.

Sin gestikulirao sucima da mu isključe oca

Kad ga je ponovno poželio iskoristiti, ispalo je da mu isti nije vraćen. Riversovi protesti su bili uzaludni, baš kao i oni braniča Patricka Beverleyja. Rivers je dobio dvije tehničke, Beverley jednu, a James Harden je realizirao sva tri slobodna bacanja i odveo Houston na +10 (98-88) te praktično odlučio utakmicu.

gol expired Mlada zvijezda u problemima s klubom, velikani kreću u akciju: Počela aukcija, pozvani su samo najbogatiji divider

Bizarnosti situacije doprinijelo je i to što se vrlo blizu klupi Clippersa tijekom rasprave gostujućeg trenera i suca nalazio Docov sin Austin Rivers koji igra za Houston. On je gestikulirao prema sucima da isključe njegova oca. Snimka situacije postala je hit dana u NBA-u.

"Uživao sam. Vidio sam da će ga isključiti. Vidio sam to u njegovom pogledu. Kad je počeo ubrzano žmirkati, znao sam što slijedi", komentirao je poslije utakmice Austin Rivers.

Isključeni Doc ostaje pri mišljenju da su suci pogriješili

Otac tvrdi da nije zamjerio sinu kako je reagirao u toj situaciji, ali se ne može pomiriti s odlukom sudaca.

"Ne mogu raditi takve pogreške u tako tijesnoj utakmici. I kad su već shvatili da su pogriješili, onda ne smiju izbaciti trenera. Nismo igrali dobro u napadu i za to sam ja odgovoran, ali i suci bi trebali priznati kad pogriješe", zaključio je Rivers.

gol expired Zverev optužen za varanje: Cijeli svijet je to vidio, a on se izvlači na bočicu s vodom divider

Harden je završio dvoboj sa 47 koševa i sedam asistencija, po peti put ove sezone ubacivši 40 ili više. Russell Westbrook je postigao 17 koševa i dvije važne trice u završnici, a Clint Capela je do sudara s JaMychaelom Greenom četiri i pol minute prije kraja sakupio 12 poena i 20 skokova.

Kawhi Leonard je završio sa 26 koševa, 12 skokova i sedam asistencija, Lou Williams je dodao 20 poena, a Green bio na 14 koševa i 14 skokova. Ivica Zubac je bio u početnoj petorci, ali je igrao samo 10:16 minuta te za to vrijeme ubacio sedam poena (šut 3/7) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Colby Covington (Instagram) Zvijezda opsjednuta striptizetama i dalje pljuje po LeBronu: ''Prestanite se diviti plačljivim komunistima'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider