Košarka
SPORTOVI
Košarka
Suze na odlasku

Emotivne scene u Tokiju: Suze i gromoglasni pljesak za košarkašku legendu na odlasku

Australija je pobijedila Argentinu u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju.

Australska muška košarkaška reprezentacija posljednji je polufinalist košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U četvrtfinalu su bili bolji od Argentine koju su deklasirali sa 97-59 (18-22, 21-11, 21-15, 37-11).

Argentinci su bili konkurentni samo tijekom prve četvrtine, a u nastavku su Australci pojačali igru u obrani, popravili šut s distance te preuzeli kontrolu rezultata. Uoči posljednjih 10 minuta bilo je 60-48, a Argentina se praktički predala pa je Australija serijom 28-4 povela sa 88-52. 

To je definitivno bio kraj za argentinsku reprezentaciju koja je ovim porazom okončala svoj nastup na ovogodišnjim Igrama. Unatoč teškom porazu, ova je utakmica bila posebna za južnoameričku legendu Luisa Scolu koji se oprostio od košarke.

gol expired Slovenci saznali protivnika u borbi za finale Olimpijskih igara, kakav spektakl! divider

Iza 41-godišnjeg Scole je blistava karijera, godinama je nastupao u najbolji ligi svijeta, američkom NBA-u, a prošle sezone potpisao je za talijanski Pallacanestro Varese na godinu dana s opcijom produljenja na dodatnih godinu dana.

50-ak sekundi prije kraja izbornik argentinske košarkaške reprezentacije povukao je Scolu na klupu, nakon čega je uslijedio dugotrajan pljesak sveprisutnih u dvorani. To je emotivno pogodilo Scolu koji je ručnikom brisao suze.

Inače, Patty Mills ubacio je 18 koševa za Australiju, dok je Nicolas Laprovittola ubacio 16 poena za Argentinu. Scola je imao učinak od sedam poena i četiri dodavanja za 25 minuta koliko je proveo na terenu.

Dodajmo kako je Scola s reprezentacijom Argentine osvojio dvije olimpijske medalje, zlato 2004. godine i broncu 2008. godine.

Australija će u polufinalu u četvrtak od 6.15 sati igrati protiv SAD koje su ranije u četvrtfinalu svladale Španjolsku sa 95-81. U drugom polufinalu će igrati Slovenija i Francuska, Slovenija je u četvrfinalu svladala Njemačku sa 94-70, a Francuska Italiju sa 84-75.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider