Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nastavak lošeg niza

Zadar i nakon Partizana bez pobjede u ABA ligi, uvjerljiv poraz Cibone u Podgorici

Košarkaši Zadra doživjeli su i šesti uzastopni poraz u ABA ligi, nakon što su u dvoboju 6. kola pred svojim navijačima izgubili od beogradskog Partizana sa 57-72 (14-18, 16-27, 16-17, 11-10).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad Danijela Jusupa predvodio je Amerikanac Bryon Allen sa 16 koševa uz kojeg je jedini s dvoznamenkastim učinkom bio Ive Ivanov koji je ubacio 10 poena. U momčadi Partizana najefikasniji je bio Marcus Paige s 14 koševa, dok je Ognjen Jaramaz postigao 13 poena.

Partizan je pitanje pobjednika riješio u drugoj četvrtini (16-27), nakon koje je stvorio zalihu od 15 koševa prednosti za drugo poluvrijeme. Zadrani se do kraja dvoboja nijednom nisu primakli na jednoznamenkasti zaostatak.

S druge strane, košarkaši Cibone doživjeli su peti poraz u novoj sezoni ABA lige, nakon što su u subotnjoj utakmici 6. kola odigranoj u Podgorici izgubili od domaće Budućnosti sa 87-64 (26-18, 25-8, 18-21, 18-17).

Filip Bundović s 17 koševa i Josip Bilinovac s 15 poena bili su najbolji u sastavu hrvatskog prvaka, dok su petoricu strijelaca Budućnosti sa dvoznamenkastim učinkom predvodili Amerikanci Hassan Martin sa 16 i Justin Cobbs s 12 koševa.

Cibona je rezultatsku ravnotežu održavala u početnih sedam minuta, da bi momčad Ivana Velića potpuno potonula u drugoj četvrtini koja je završila 25-8 u korist Podgoričana.

Budućnost se pobjedom vratila na vrh ljestvice s učinkom 5-1 kakav ima i drugoplasirani FMP. Cibona je na devetom mjestu s učinkom 1-5, dok je Zadar sa 0-6 ostao jedina momčad bez pobjede u novoj sezoni.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider