Košarka
SPORTOVI
Košarka
Imali dobitnu poziciju

Cedevita u infarktnoj završnici ispustila prednost i izgubila od Budućnosti

Košarkaši Cedevite u susretu su 16. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju u Podgorici od prvaka Budućnosti sa 78-80 (22-21, 20-19, 19-20, 17-20).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jacob Pullen s 25 i Justin Cobbs s 18 poena predvodili su Cedevitu, dok su Earl Clark s 17 i Norris Cole s 14 poena predvodili Budućnost.

Cedevita je imala dobitnu poziciju u Podgorici, četiri minute prije isteka vremena vodila je sa 76-68, no u užarenoj atmosferi dvorane Morača nije uspjela sačuvati prednost u samoj završnici.

Možda i ključni napad Budućnosti dogodio se dvije i pol minute prije kraja. Tada je Clark nakon trećeg skoka u napadu pogodio za smanjenje prednosti Cedevite na 76-72 uz peti prekršaj prvog centra hrvatskog prvaka Andrije Stipanovića. Clarke je promašio dodatno slobodno bacanje, ali uslijedio je novi skok u napadu domaćih koji su potom u potpunosti zagospodarili pod obručem Cedevite i nakon još čak četiri promašaja, ali i skoka u napadu, smanjili na 76-74.

U sljedeća dva napada Cedevite Pullen i Cook su se brzopleto zabijali u reket domaćih i gubili lopte dok su s druge strane Clarke i Cole tricama odveli Budućnost do vodstva 80-76. Na ulasku u posljednju minutu Cobbs je smanjio na 80-78, a nakon što Budućnost nije iskoristila svoj posljednji napad Cedevita je imala 20 sekundi za pokušaj pogotka kojim bi osigurala produžetak. Cobbs je u prvoj situaciji loše dodao Muriću, ali potom se lopta odbila u aut od jednog igrača domaćih pa je Cedevita imala još tri sekunde za posljednji napad. Lopta je stigla do Cobbsa pod obruč, ali njega je blokirao Cole i velika prilika za važnu pobjedu otišla je u nepovrat.

nakon 16 odigranih kola i Cedevita i Budućnost imaju omjer pobjeda i poraza 11-5 te dijele drugo mjesto, no u prednosti je crnogorski predstavnik zbog toga što je slavio u oba međusobna susreta.

Na vrhu je Crvena zvezda sa 16-0, dok je četvrti Partizan s 10-6.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider