Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prijeti nova kazna?

Poljaci bez zadrške napali UEFA-u domišljatim transparentom!

Navijači varšavske Legije bez zadrške su dali do znanja UEFA-i što misle o najnovijoj kazni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije svega dva tjedna navijači varšavske Legije priredili su nezaboravnu koreografiju uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka. Preko cijele tribine razvučena je fotografija Nijemca u nacističkoj uniformi kako drži pištolj na sljepoočnici malenog dječaka. Poruka ispod transparenta glasila je:

"Tijekom Varšavskog ustanka Nijemci su ubili 160.000 ljudi. Tisuće njih bila su djeca".

Zbog tog je transparenta Legija kažnjena novčanom kaznom od 35 tisuća eura, a što navijači poljskog kluba misle o toj kazni, pokazali su na početku utakmice play-offa Europske lige protiv moldavskog Šerifa.

Preko cijele tribine razvijen je transparent na kojem je bila karikatura svinje, iznad čijih je ramena pisalo UEFA. Ispod svinje poruka je glasila: "Nagrada od 35 tisuća eura odlazi u ruke...". Svinja je imala i odijelo na kojem su bile oznake eura.

Ovo nije prvi put da navijači Legije rade ovako nešto, štoviše karikatura svinje postala je simbol za UEFA-u u očima navijača poljske momčadi još od prije tri godine. Tada je Legija s ukupnih 6:1 izbacila Celtic iz Lige prvaka, ali je UEFA diskvalificirala poljskog prvaka zbog igrača koji nije imao pravo nastupa u natjecanju, a našao se u kadru Legije.

I nakon tri godine "ljubav" navijača Legije i UEFA-e i dalje cvjeta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider