Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
psi, staklene boce i bušilica

Asensio se ozlijedio prilikom – brijanja nogu: Ovo su najbizarnije nogometne ozljede

Marco Asensio na vrlo je neobičan način zadobio ozljedu, čime je zaslužio mjesto na listi najbizarnijih nogometnih ozljeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marco Asensio propustio je prvu utakmicu Lige prvaka protiv APEOL-a zbog prilično bizarnog razloga. Mlada zvijezda Real Madrida nije mogla pomoći svojoj momčadi u pobjedi protiv ciparskog prvaka zbog ozljede zadobivene prilikom – brijanja nogu!

Asensio je prilikom brijanja zaradio infekciju na nozi zbog koje nije mogao navući čarape. Real Madrid preživio je i bez njega i pobijedio protiv inferiornog protivnika, a Asensio je dobio čast pridružiti se vrlo zanimljivoj listi igrača koji su zbog bizarnih razloga propuštali utakmice.

Pokušao uštopati staklenu bocu

Santiago Canizares bio je jedna od ikona španjolskog nogometa početkom novog milenija. Vratar Valencije trebao je biti španjolska ''jedinica'' na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, ali natjecanje je propustio zbog ozljede losionom nakon brijanja! Canizaresu je ispala bočica aftershavea, rasjekla mu tetivu na nožnom prstu i na gol postavila tada 21-godišnjeg Ikera Casillasa, koji mjesto među vratnicama Furije nije ispustio sve do pojave Davida De Gee.

Slična je bila sudbina i njegova kolege Davea Beasanta, bivšeg vratara Wimbledona, Newcastlea, Chelseaja i još nekoliko engleskih klubova, koji je svojoj bizarnoj ozljedi i sam pridonio. On je u kuhinji ispustio staklenu bočicu umaka i pokušao ju ''uštopati'' svojom bosom nogom! Rezultat je bio isti kao i u slučaju Canizaresa – pokidana tetiva na nožnom palcu.

Dok je još bio igrač Leedsa, kasnijeg velikog stopera Manchester Uniteda Rija Ferdinanda ozlijedila je legendarna igrica ISS Pro Evolution. Razlog: predugo je držao nogu na stolu, što je nakon sati i sati igranja bilo pogubno po Ferdinandovu tetivu.

Pokušao bušilicom ukloniti žulj, kći ga pregazila triciklom

Neke bizarne ozljede uključuju i nezgode s vozilima, a tu se ističu engleski nogometaši David Batty i Alan Wright. Battyja je ozlijedila vlastita kći kada je triciklom prešla preko njegova gležnja, dok je 165 centimetara visoki Wright istegnuo koljeno pokušavajući dosegnuti papučicu gasa u svom Ferrariju!

Na nevjerojatan način ozlijedio se i bivši engleski napadač Darius Vassell, koji je žulj na nozi pokušao ukloniti – bušilicom! Srećom po Vassella, prsti su mu ostali na broju, za razliku od Paula Dioga. On je igrajući za švicarski Servette skočio na ogradu proslaviti pogodak s navijačima, ali je njegov vjenčani prsten zapeo u ogradi, zbog čega je ostao bez većeg dijela prsta. Da situacija bude bizarnija, sudac mu je dodijelio i žuti karton zbog pretjeranog slavlja.

Velik dio sezone propustio je nekadašnji igrač Stokea Liam Lawrence, koji je pao preko svog psa i skotrljao se niz stepenice. Pas je bio koban i za vratara Brentforda Chica Brodieja – pas koji je uletio u teren zaletio se u njegovo koljeno i srušio ga u maniri pravog niželigaškog stopera.

Vratari su često stereotipno na glasu kao ''najluđi'' nogometaši, stoga i nije iznenađujuće da dominiraju ovom listom. Jedan je od njih i bivši vratar Manchester Uniteda Alex Stepney koji je dislocirao čeljust dok je vikao na svoju obranu! Najrecentniji je primjer Thibauta Courtoisa, koji se prošle sezone ozlijedio igrajući košarku u promotivnom videu. Zbog toga je propustio utakmicu protiv Manchester Uniteda koju je Chelsea izgubio s 2:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider