Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vadi se borbom s mcgregorom?

Mayweather u financijskim problemima: Nema novca za plaćanje poreza?

Floyd Mayweather navodno je upao u financijske probleme svega šest tjedana prije boksačkog spektakla s McGregorom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nego je otišao u mirovinu 2015. godine Floyd Mayweather bio je najplaćeniji sportaš svijeta. Američki boksač zarađivao je stotine milijuna dolara po godini, što ga je svrstalo na sami vrh poretka kada je bogatstvo sportaša u pitanju. Međutim, na sav silan novac koji je zaradio tijekom karijere morao je plaćati porez, no on je to odlučio u većini slučajeva ignorirati, što mu sada, svega šest tjedana do velike borbe s Conorom McGregorom, dolazi na naplatu.

Porezna kontaktirala Mayweathera, ovaj tražio odgodu plaćanja

Kako prenose britanski mediji, Mayweathera je kontaktirala Američka porezna agencija (IRS) i obavijestila ga da nije podmirio porezne obaveze iz 2015. godine, kada je zaradio preko 200 milijuna dolara samo od meča protiv Mannyja Pacquiaa. Amerikanac ih je zamolio da odgode plaćanje toga svega, dok ne odradi meč protiv McGregora.

"Iako porezni dužnik ima značajnu imovinu, ta imovina je ograničena i nije primarno likvidna", stoji u izjavi Bryana Koeniga, poreznog stručnjaka koji dodaje:

"Ovaj porezni dužnik ima iznimno bitan događaj za njegovu likvidnost zakazan za otprilike 60-ak dana. Upravo od zarade od tog događaja porezni dužnik planira zatvoriti sve dugove iz 2015".

Prema ovim riječima može se zaključiti da se Mayweather u jednu ruku mora boriti kako bi zatvorio sve svoje dugove, odnosno da trenutno nema novaca s kojima bi pokrio taj dug, što je jako čudno za nekog čija se vrijednost procjenjuje na 340 milijuna dolara.

Nije prvi put da ne plaća porez

Priča je vrlo aktualna u SAD-u, u koji je prije 24 sata stigao Conor McGregor. On i Mayweather odradit će četiri sučeljavanja pred ispunjenim dvoranama, a upitan o tome što misli o Floydovim neplaćenim poreznim dugovima Conor je odgovorio u svom stilu:

"Tko ga je..! Trebao je ostati u mirovini i plaćati porez. Sada je naj....".

Mayweather je inače poznat po svojem hvalisanju bogatstvom koje posjeduje, te razuzdanim zabavama koje svako malo priređuje. Zapravo općenito luksuznim načinom života. Je li zaista zbog toga zapao u tolike financijske probleme da se morao vratiti iz mirovine i boriti se protiv UFC prvaka, te jednog od najboljih boraca današnjice?

Podsjetimo, Mayweather tijekom cijele svoje profesionalne boksačke karijere ima savršenih 49-0 i kada bi sada izgubio od McGregora, u što vjeruje sve više i više ljudi, bio bi to pomalo i sramotan kraj jedne boksačke legende.

Recimo i da je Floyd s porezima problema imao i ranijih godina. IRS ga je prijavljivala 2001., 2003., 2005., 2006., i 2008. radi neplaćanja poreza. Na koncu su svi dugovi podmireni…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider