FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dva brutalna završetka

Rus Volkov snažnim udarcima slavio protiv "vjetrenjače" Struvea!

Za službeni kraj ljeta UFC je u Nizozemskoj održao Fight Night 115 koji je obilježen ogledom dvojice gorostasa.

Rus Aleksandar "Drago" Volkov slavio je protiv Stefana Struvea na UFC Fight Nightu 115 u Rotterdamu! Bila je to borba dvojice dvometraša u kojoj je Rus minutu i pol prije kraja treće runde tehničkim nokautom slavio protiv domaćeg borca Struvea.

Ni prst u oko nije pomogao Struveu

Od prve pa sve do pred kraj treće runde Volkov se nametnuo kao dominantniji borac. Struve je u prvih pet minuta uputio jedno "leteće koljeno" koje je napravilo štetu na licu ruskog borca, no to je uglavnom bilo sve čime je Nizozemac naštetio Volkovu.

U idućoj je rundi prvi puta upiknuo Volkova prstima u oko, a isto je ponovio i u trećoj rundi. Kako je vrijeme odmicalo snaga nizozemskog gorostasa (213 cm) rapidno je kopnila i samo je bilo pitanje vremena kada će ga Rus slomiti.

Nezaustavljivi završni napad na Struvea krenuo je minutu i pol prije službenog završetka borbe. Volkov je pritiskom i kombinacijom udaraca rukama natjerao Struvea na povlačenje unazad, a onda je sjeo lijevi kroše nakon kojeg je Nizozemac "sjeo" na pod. Nedugo nakon toga sudac je prekinuo borbu i proglasio pobjednika.

Miočić ostaje bez "osvete"

Nakon što je slavio protiv Juniora dos Santosa, UFC prvak u teškoj kategoriji Stipe Miočić još je jedino protiv Struvea upisao poraz u karijeri. Čini se da neće nikada dobiti priliku da se osveti Nizozemcu, jer je za njega ovo veliki korak unatrag kada su kandidati za borbu za prvaka u teškoj kategoriji u pitanju.

Red kandidata je zaista jako dugačak, pa samim time ni Volkov ne stoji baš najbolje. Rusu bi trebala još barem jedna pobjeda protiv Top 5 boraca u diviziji da bi predsjednik UFC-a Dana White uopće pomislio da ga stavi u oktogon s prvakom.

Navijači trenutno zagovaraju borbu Miočića i Velasqueza, no ipak je izgledniji okršaj američkog Hrvata i i Francisa Ngannoua ili pak revanš protiv Alistaira Overeema, protiv kojeg je po prvi puta Stipe obranio pojas prvaka.

Brutalan nokaut Afganistanca

Siyar Bahadurzada slavio je protiv Australca Roba Wilkinsona iznenađujućim tehničkim nokautom u drugoj polovici druge runde. Afganistanac je izgledao kao da je ostao bez snage i energije, ali je onda u kombinaciji udaraca rukama sjeo jedan desni kroše koji je Wilkinsona poslao na pod.

Nakon toga Bahadurzada je nasrnuo na Australca i nije ga pustio da se oporavi, te ga je nakon još jednog udarca šakom poslao na ponovno na pod i prisilio suca da prekine dvoboj.

U dvorani je nastupilo veliko oduševljenje, jer u Rotteradamu očito ima puno ljubitelja MMA afganistanskih korijena.

U prvom meču glavnog programa Leon Edwards slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Bryana Barberena. Edwards je u jednom trenutku prve runde bio teško uzdrman, ali se uspio oporaviti i u ostatku meča u potpunosti izdominirati suparnika za uvjerljivu pobjedu.

U jedinom ženskom ogledu večeri Marion Reneau slavila je protiv Talite Bernardo tehničkim nokautom u trećoj rundi. Bila je to igra mačke i miša koja je okončana na samom kraju meča (6 sekundi prije kraja).

Glavni program UFC Fight Nighta 115

Alexander Volkov pobijedio Stefan Struve (tehnički nokaut, 3. runda)
Siyar Bahadurzada pobijedio Rob Wilkinson (tehnički nokaut, 3. runda)
Marion Reneau pobijedila Talita Bernardo (tehnički nokaut, 3. runda)
Leon Edwards pobijedio Bryan Barberena (jednoglasnom odlukom sudaca)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider