Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
skijaško čudo

Tko je Zrinka Ljutić? Puno joj je pomogao Marin Čilić, a od Janice nismo imali bolju

Zrinka Ljutić je oduševila u slalomu na završnici Svjetskog kupa, završila je na petom mjestu. Hrvatska ne pamti takav rezultat od 2009. godine.

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić osvojila je peto mjesto u slalomu na završnici Svjetskog kupa. Ljutić je napravila najbolji rezultat ženskog skijaškog skijanja od Ane Jelušić i četvrtog mjesta 2009. godine.

Zagrepčanka je odličan rezultat ostvarila već u prvoj vožnji, kad je sa startnim brojem 25 stigla do devetog mjesta, a beskompromisnim nastupom u finalnoj vožnji ostvarila je šesto vrijeme za ukupno peto mjesto na kraju, što joj je donijelo 45 bodova.

gol expired Senzacija godine! Zrinka Ljutić oduševila i sa 18 godina završila peta u slalomu! divider

Zrinka je nedavno osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje u slalomu, a bila je i treća u veleslalomu.

Pomogao joj je i Marin Čilić

Skijanje je jako skup i zahtjevan sport, a Zrinki je put do vrha svjetskog skijanja bar malo olakšao najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji joj je dodijelio stipendiju svoje Zaklade. Zrinka je dobila stipendiju u dva navrata.

"Za vrijeme lockdowna, tata, braća Tvrtko i Hrvoje te sestra Dora i ja, ostali smo u Austriji. Kada su zatvorili žičare, trenirali smo slalom na penjanje, svaki dan u šest ujutro, penjali smo se s kolcima, postavljali i sami održavali stazu. U to vrijeme, bili smo jedini koji su trenirali", napisala je Zrinka u motivacijskom pismu, prijavljujući se za stipendiju i oduševila hrvatskog tenisača.

Obiteljski u skijanju

Iako u sportu ima teških dana i lošijih trenutaka, Zrinka zasigurno nije od onih koji odustaju.

''Jedan jedio sigurno odgoj. Neka djeca nisu potpuno u tome, to je za njih više rekreacija, tako da je i to isto normalno'', izjavila je hrvatska skijašica za Novu TV.

Ne odustati u sportu poput skijanja uspijevaju samo najuporniji. Jer pred mladim su sportašima mjeseci i mjeseci provedeni izvan doma na treninzima i natjecanjima. Zrinka tako veći dio godine provodi u austrijskom Inerkremsu. Uz nju je tamo i otac Amir, ali i sestra Dora te braća Tvrtko i Hrvoje. Oni su također odlični skijaši.

Zrinka je rođena u Zagrebu prije 18 godina, a nedavno je na Olimpijskim igrama nosila hrvatsku zastavu i osvojila 28. mjesto u veleslalomu.

Nismo imali bolju od Janice

Janica Kostelić vjerojatno će zauvijek ostati najbolje što je hrvatska imala u skijanju i općenito u ženskom sportu, a Janica je Zrinki skijaški uzor i ona će joj biti motivacija da napravi nešto veliko.

Dosad su medalje na juniorskim svjetskim prvenstvima za Hrvatsku osvajale Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss u ženskoj konkurenciji, no nijedna nije osvojila zlato kao Zrinka..

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider