Automoto
SPORTOVI
Automoto
"sudar je bio strašan"

Italija je u šoku i moli za bivšeg pilota Formule 1: "Ne Alex, ne! Cijela zemlja je uz tebe"

Malo dobrih vijesti dolazi iz Italije koja je u šoku nakon što je jedan od sportskih ikona nacije ponovno doživio prometnu nesreću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zdravstveno stanje bivšeg vozača Formule 1 i zlatnog paraolimpijca Alessandra Zanardija (53), koji je u petak teško stradao u prometnoj nesreći je teško, ali stabilno, prenose talijanski mediji.

Bivši vozač Formule 1 teško je stradao u prometnoj nesreći u blizini Pienze u Toskani. Sudjelujući u paraolimpijskoj biciklističkoj utrci, Zanardi je "izgubio kontrolu" nad svojim ručnim biciklom, prevrnuo se dva puta, a zatim se zabio u kamion. S teškim ozljedama glave helikopterom je prevezen u bolnicu u Sienu gdje je odmah operiran.

Zanardi je prije 19 godina stradao u stravičnoj nesreći na automobilističkoj utrci u Njemačkoj ostavši bez obiju potkoljenica, a sada se opet bori za život.

gol expired Ugledni madridski medij pojeo vlastite riječi o Modriću: Proglasili ga najgorim igračem, dan kasnije mu se klanjaju divider

"Sudar je bio strašan", kazao je Mario Valentini, trener talijanske biciklističke reprezentacije s invaliditetom u razgovoru za Corriere della Sera.

Prema posljednjim vijestima njegovo ostanje je stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

"Pacijent je prebačen na intenzivnu njegu, teško je prognozirati. Njegovo je stanje vrlo ozbiljno", poručili su iz bolnice.

Zanardijeva nesreća pogodila je Italiju koja je već izmučena lošim vijestima nakon pandemije koronavirusa.

"Ne odustaj," piše Gazzetta dello Sport dodavši kako je Zanardi biio "Ikona sporta i čovjek čuda".

gol expired Vratar primio 10 golova i na kraju bio proglašen igračem utakmice: Postavio novi (pozitivan) rekord lige divider

"Ne Alex, ne!", dodaje Corrierre dello Sport, dok je Tuttosport objavio naslov "Alex, Italia."

Brojni sportaši, umjetnici i političari poslali su poruke podrške čovjeku kojem su amputirane noge 2001. godine nakon stravične nesreće tijekom utrke automobila na njemačkom Lausitzringu.

"Hrabrost Alex, ne odustaj. Cijela se Italija bori s tobom", napisao je šef vlade Giuseppe Conte.

"Alex, sjajan si čovjek, bori se kako znaš", tvitnuo je Charles Leclerc, vozač Ferrarija.

gol expired Pojavom personaliziranih maski za lice sučeljavanje UFC boraca sve više sliči planetarno popularnoj igrici divider

"Alex, sada moraš dati sve od sebe", napisala je jedna od najvećih zvijezda talijanskog sporta plivačica Federica Pellegrini.

Zanardi je nastupao u formuli 1 od 1991. do 1994. i 1999. godine, ali nije imao zapaženijih rezultata. Najbolji rezultat mu je bilo šesto mjesto. Nakon F1 se preselio u CART seriju, no 2001. je teško stradao na stazi u Njemačkoj ostavši bez obje noge.

Nakon nesreće postao je paraolimpijac osvojivši po dvije zlatne medalje u parabiciklizmu na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Janeiru četiri godine kasnije. Osvojio je i deset nasova svjetskog prvaka.

Curtis Blaydes udara Volkova Curtis Blaydes razbio Volkova i potvrdio da je prvi u redu nakon Ngannoua za borbu protiv Miočića divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider