Automoto
SPORTOVI
Automoto

VIDEO: Kimi završio reli višestrukim prevrtanjem

Svoj najbolji dosadašnji nastup u reliju Kimi Räikkönen je neslavno završio na drugoj postaji Svjetskog prvenstva, u Meksiku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sa suvozačem i sunarodnjakom Kajom Lindströmom ugledao je bivši svjetski prvak u Formuli 1 taman ciljnu ravninu sedme etape utrke, posljednje prvog dana, kada je izgubio kontrolu nad svojim Citroënom C4 (Citroën Junior Team).

Auto je skliznuo niz šljunčanu cestu te se prevrnuo bočno, a finski se par nekoliko puta pritom okrenuo. Prošli su neozlijeđeni, a inspekcija na vozilu pokazala je da je previše oštećeno da bi slavni Finac u subotu mogao nastaviti utrku.

'Taman sam se počeo nadati da ću ostvariti dobar rezultat kad se dogodila pogreška. Ipak, ovo je moja tek sedma utrka uopće u reliju. Ja još uvijek učim', rekao je Finac dodavši:

'Doista se radilo o spletu nesretnih okolnosti. Ušli smo u zonu kočenja i proklizali, dotaknuli zatim rub ceste i nekoliko se puta okrenuli uzduž. Normalno je da vas, kada se odlučite okušati u nečemu novome, neke situacije iznenađuju. Meni se dogodilo upravo to.'

Odlično je Kimi, nakon što je tijekom drugog brzinca imao problema s elektronikom zbog kojeg je nagomilao više od pola sata zaostatka za vodećom posadom, izgledao tijekom treće, četvrte i pete etape završivši ih, svaku pojedinu, na osmome, sedmom i petom mjestu. Njegovi su to najbolji etapni rezultati dosad.

Nakon prvog dana Meksičkog relija u vodstvu je Norvežanin Petter Solberg, koji vozi Citroën u vlastitome aranžmanu. Drugi je Räikkönenov francuski kolega u Citroën Junior Teamu, Sebastien Ogier.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider