Automoto
SPORTOVI
Automoto
Jedan otkaz i hrpa odgoda

Kalendar Formule 1 totalno izneređen: Sezona bi mogla početi jako blizu Hrvatskoj

Svi obožavatelji oktanskog cirkusa prate kako se već tjednima utrke otkazuju jedna za drugom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilanca u ovom trenutku glasi: jedna otkazana utrka koja se ove godine neće voziti plus još osam odgođenih koji će pokušati pronaći svoj termin u kalendaru Formule 1 onda kada se steknu svi uvjeti za početak nove sezone.

Najprestižniji automobilistički sport također osjeća posljedice pandemije koronavirusa, posljednja koja se priključila popisu utrka koje se neće voziti na prvotno određeni datum jest Velika nagrada Kanade.

Na legendarnoj stazi Gilles Villeneuve u Montrealu neće se voziti 14. lipnja, a kad će - to je pitanje na koje nemaju odgovor ni Kanađani niti čelni ljudi Formule 1.

Kinezi pokrenuli lavinu

Prolongiranje početka sezone započelo je još prije dva mjeseca kada je odgođena Velika nagrada Kine koja se trebala voziti na stazi u Šangaju. U Kini je tada rapidno rastao broj zaraženih koronavirusom i nitko se nije htio igrati ljudskim životima, a ono što se kasnije događalo s drugim utrkama zapravo je bio logičan slijed.

Velika nagrada Australije, Velika nagrada Bahreina, Velika nagrada Vijetnama, Velika nagrada Nizozemske, Velika nagrada Španjolske i Velika nagrada Azerbajdžana odgađane su jedna za drugom, a u međuvremenu je stigla obavijest iz Monte Carla kako će Velika nagrada Monaca i definitivno otkazuje te se neće voziti bez obzira kakav bude razvoj situacije.

Francuzi prvi sljedeći "na nišanu"

Tako smo sad došli do toga da je start sezone pomaknut za 28. lipnja kada bi se na stazi Paul Ricard u Le Castelletu trebala voziti Velika nagrada Francuske.

Zanimljivo, ukoliko se dogodi da i utrka u Francuskoj bude odgođena, mogli bismo imati scenarij prema kojem će sezona započeti nedaleko naše domovine. Naime, 5. srpnja je predviđena Velika nagrada Austrije na stazi Red Bull Ring u Spielbergu, mjestašcu u Štajerskoj koje se nalazi svega 250 kilometara od Zagreba i do tamo se stigne za manje od tri sata vožnje.

Previše je tu još onih "ako" i "možda", ali za sve Hrvate koji prate oktanski cirkus intrigantno zvuči opcija da bi sezona mogla startati baš na onoj utrci koja nam je najbliže od svih u kalendaru.

McGregor udara Cerronea Najveća MMA zvijezda pohvalila Cro Copa i - Khabiba Nurmagomedova! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider