Automoto
SPORTOVI
Automoto

Raikkonen: Naslov u reliju bi mi više značio od onog u F1

Svjetski prvak u Formuli 1 iz 2007. godine, Finac Kimi Raikkonen ove će godine voziti Svjetsko reli prvenstvo (WRC). Tvrdi da bi mu naslov u tom natjecanju bio kudikamo draži od onog u F1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'U Formuli 1 mnoge stvari bacaju sjenu na samu vožnju. Previše je politike u tom sportu i nitko se ne usudi reći ono što uistinu misli, jer se boji da njegove riječi ne bi bile izvučene iz konteksta. U reliju je atmosfera mnogo ugodnija, ljepša. Naglasak je stavljen na vozačko znanje pojedinca, jer svaki zavoj i svako brdo nude neočekivanu zamku. To je ono što ovaj sport čini zanimljivim', tvrdi 'hladni Finac'.

'Što bi mi značilo osvajanje naslova prvaka u reliju? Mnogo više od onoga u Formuli 1. Ovdje sve moram učiti od samog početka što mi predstavlja izazov. Preda mnom je dug put i ja mu se radujem budući da sam ponovno pred usvajanjem znanja. Moram naučiti sve o automobilu, suradnji sa suvozačem, utrkama, baš o svemu. I ne mislim da ću biti konkurentan najboljima, barem ne četvorki koju čine Sebastien Loeb, Dani Sordo, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala', zaključuje Raikkonen, koji će u sezoni nastupiti u 12 od mogućih 13 utrka za Citroen Junior Team.

>> Raikkonen: U reliju mi je bolje, F1 nije sport nego politika!

Suvozač Raikkonenu u CTJ-u bit će sunarodnjak Kaj Lindstrom, dok će bodove momčadi skupljati skupa s dolazećom zvijezdom, 25-godišnjim Francuzom Sebastienom Ogierom. Citroen Junior Team druga je momčad koju motorom i automobilom (C4) opskrbljuje francuski proizvođač. Prvu predvode šesterostruki uzastopni svjetski prvak Sebastien Loeb i Španjolac Daniel Sordo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider