Automoto
SPORTOVI
Automoto
Veliko događanje

Jubilarni 10. Rally show Santa Domenica okupio velik broj natjecatelja iz 7 europskih zemalja

"Jako nas veseli što je bilo puno ljudi, što natjecatelja, a što gledatelja. Ovo je jubilarna godina Rally showa i doista je zaokružena na jedan predivan način."

Pobjednici 10. Rally showa Santa Domenica su natjecatelji iz Mađarske, Péter Ranga i
Viktor Bán- vozači Škode Fabie R5. Drugo mjesto su osvojili austrijski vozači Ford Fieste R5 MK II, Beppo Harrach i Dominik Jahn, a treće mjesto- Mađari, Sándor Ollé-Sasa i
Rebeka Ollé u Škodi Fabiji R5.

Jubilarni, 10. Rally show Santa Domenica i ove je godine okupio velik broj natjecatelja iz sedam europskih zemalja.

„Bilo je fenomenalno! Na startu smo imali vrhunske vozače iz cijele Europe, 91 natjecatelj. Čak nas jer i vrijeme poslužilo da nam olakša organizaciju i da olakša timovima. Staza je dobro bila natopljena od silne kiše koja je prije padala. Tako da je bilo atrakcije za sve- i vozače, a i za gledatelje!“ – izjavio je nakon proglašenja pobjednika, organizator Rally showa Santa Domenica, Daniel Vojvodić.

Staza je bila duga 8.630 metara koja je uključivala osam skokova. O svemu je brinulo 90 sudaca, zaštitara, mjeritelja i redara.

Ovo je najveći makadamski rally show u Srednjoj Europi, koji je okupio velika imena autosporta, ali mlade nade zaljubljene u automobilizam i brzine. Ni navijača nije nedostajalo, što samo pokazuje kako se Rally show Santa Domenica prometnuo u jedno od vodećih natjecanja za sve ljubitelje automobila, brzine i oktana.

"Jako nas veseli što je bilo puno ljudi, što natjecatelja, a što gledatelja. Ovo je jubilarna godina Rally showa i doista je na jedan predivan način zaokružena. Doista ste mogli vidjeti mnogo toga- od strastvenih zaljubljenika u automobile pa sve do automobilističkih egzibicionista.“- izjavio je Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedjelje.

I ove godine velika svjetska imena nisu zaobišla Rally Santa Domenica. Među njima su prvak svijeta 2008. godine, sa suvozačicom Ilkom Minor, Péter Ranga (Fabia R5), pobjednik RRSDa 2017. godine i njegov suvozač Adam Fodor, Beppo Harrach (Fiesta R5 MKII), četverostruki pobjednik Rally Showa Santa Domenica i suvozač Dominik Jahn. Harrachov novi automobil, imao je svjetsku premijeru upravo na ovom rally showu!

Rally Show Santa Domenica trajao je tri dana. Započeo je otvaranjem servisnog parkirališta i velikim RRSD Partyem na Savršćaku. Službeni dio je bio dan poslije, u subotu 23.11., kada su se izdali putne knjige, startni brojevi te su se verificirali dokumenti.

Glavni dio natjecanja održan je u nedjelju 24.11., kada su na rasporedu bila četiri brzinska ispita.

Rally Show Santa Domenica poznat je i po tome što omogućuje takozvane „taxi vožnje“ za one koji žele iskusiti vožnju u rallyu automobilu na pravoj rally stazi.

Jedna od ovogodišnjih novosti je i Memorijal Roberta Vojvodića, koji je prigodno obilježen dodjelom nagrade posadi koja je realizirala rekordno vrijeme brzinca u bilo kojem trenutku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider