Automoto
SPORTOVI
Automoto
Strašne scene

Opet dramatične scene u Austriji: Prošle godine Rossi jedva izbjegao nesreću, a sada su se zapalila dva motora

U trećem krugu VN Štajerske prekinuta je utrka zbog sudara dvojice motociklista.

Španjolac Jorge Martin (Pramac Ducati) pobjednik je VN Štajerske u klasi MotoGP na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu, desete utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Martin je do prve pobjede u karijeri stigao ispred sunarodnjaka Joana Mira (Suzuki) i vodećeg u ukupnom poretku Francuza Fabia Quartararoa (Yamaha).

Utrku je obilježila nesreća iz trećeg kruga kada je Dani Pedrosa izgubio kontrolu nad motorom, na koji je naletio Lorenzo Savadori nakon čega su se oba motora zapalila.

gol expired Sayonara Tokio: Zatvorene su najčudnije Olimpijske Igre u povijesti! Hrvatsku zastavu nosio Bušlje divider

Utrka je odmah prekinuta, a a Savadori je na nosilima iznijet sa staze. Međutim, prema prema prvim informacijama nije teže stradao, dok je Pedrosa ostao neozlijeđen i nastavio je utrku nakon ponovljenog starta.

Video nesreće možete vidjeti ovdje.

U ukupnom poretku vodi Quartararo sa 172 boda, Francuz Johann Zarco je drugi sa 132 boda, dok Mir na trećem mjestu ima 121 bod.

Nova utrka je već idućeg vikenda, ponovo u Spielbergu kada je na rasporedu VN Austrije.

Podsjetimo, prošle godine na VN Štajerske Valentino Rossi je jedva izvukao živu glavu kada su dva motociklista izgubila kontrolu nad svojim motorima koji su nekontrolirano prohujali između talijanskog vozača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider