Automoto
SPORTOVI
Automoto
Za povijest

Hamilton: Osjećaj pobjede je bio poput eksplozije

Nakon pobjede na Velikoj nagradi Kanade, sedmoj utrci sezone Formule 1, britanski vozač McLarena Lewis Hamilton pohvalio je svoju momčad zbog pametno odabrane strategije…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hamilton je u Montrealu postao sedmi različiti pobjednik u sedmoj ovogodišnjoj utrci, produljivši na taj način niz koji još nikad nije viđen u povijesti Formule 1. Pokazao se u nedjelju mudrijim od Sebastiana Vettela (Red Bull) i Fernanda Alonsa (Ferrari) koji su htjeli odraditi utrku sa samo jednim ulaskom u boks. Vettel je na kraju ipak otišao na drugu promjenu guma, ali prekasno, tako da je završio tek na četvrtom mjestu, a Alonso jedno mjesto iza njega. Hamilton se nije kockao i odjurio je do 18. pobjede u karijeri.

''Momčad je danas odradila sjajan posao sa strategijom ulazaka u boks. Bio sam iznenađen kvalitetom setova guma i time što sam mogao voziti na maksimumu kada je to bilo potrebno. Nismo ni pomišljali da samo jednom idemo u boks, mislim da bi me to bacilo znatno unatrag u poretku'', istaknuo je Britanac.

''Osjećam se sjajno. Na ovoj sam stazi ostvario prvu pobjedu u Formuli 1, a danas sam uživao u svakoj minuti utrke. Osjećaj kada sam prvi prošao ciljem je bio poput eksplozije. To je ono što volim kod utrkivanja'', zaključio je Hamilton koji je nedjeljnom pobjedom preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider