Automoto
SPORTOVI
Automoto
Očito imaju veliku vjeru

Povijesni potez Ferrarija: Ni Michaelu Schumacheru ovo nisu ponudili

Iza mladog vozača iz Monaca je prva sezona u momčadi Ferrarija i druga uopće u Formuli 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Monegaški vozač Formule 1, 22-godišnji Charles Leclerc, koji je za upravljačem Ferrarija u prošloj sezoni ostvario dvije pobjede i ukupno osvojio četvrto mjesto u redoslijedu Svjetskog prvenstva s 264 boda, potpisao je za momčad iz Maranella novi petogodišnji ugovor.

Zanimljivo, ovo je prvi put da je Ferrari otkako se natječe u F1 (a natječe se od prve sezone i 1950. godine) nekom vozaču ponudio ugovor na pet godina. Na toliko dug period nisu nikad ponudili ugovor ni velikom Michaelu Schumacheru koji je slavnoj talijanskoj momčadi donio pet uzastopnih naslova prvaka u razdoblju od 2000. do 2004.

Nema sumnje da u Maranellu itekako vjeruju u Leclerca...

"Iznimno sam zahvalan što mogu voziti za takvu momčad. Naučio sam toliko toga u svojoj prvoj sezoni. Ovo je čvrsto uporište za izgradnju snažne veze u godinama koje su pred nama", napisao je Leclerc u svojoj objavi na društvenim mrežama, nakon što se obvezao na vjernost Ferrariju do konca 2024.

Sedam pole-positiona i dvije pobjede u prvoj sezoni

U prošloj sezoni, u kojoj je u Ferrariju zamijenio Finca Kimija Raikkonena, Leclerc je već u drugoj utrci došao do pobjedničkog postolja osvojivši treće mjesto u Bahreinu, da bi u rujnu dočekao i svoje prve dvije pobjede ostvarene u nizu na Velikoj nagradi Belgije te pred domaćim navijačima na Velikoj nagradi Italije.

Na kraju je u redoslijedu vozača završio i ispred momčadskog kolege Nijemca Sebastiana Vettela, nominalno prvog vozača Ferrarija.

Prije dolaska u momčad kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine, Leclerc je u Formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera te u debitantskoj sezoni u 21 utrci osvojio 39 bodova.

"Charles je dio naše obitelji od 2016. i više smo nego ponosni na rezultate koje postižemo kroz polaznike naše akademije. Sa svakom novom utrkom u ovoj sezoni naša želja da produžimo ugovor sa Charlesom bila je sve očitija", izjavio je direktor Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider