Automoto
SPORTOVI
Automoto
dvije utrke u silverstoneu

Velika vijest za fanove Formule 1: Odobrene dvije nove utrke, sezona bi trebala biti regularna

Britanska vlada dala je zeleno svjetlo za održavanje dviju utrka Formule 1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Britanska vlada odobrila je održavanje dviju utrka iz kalendara Svjetskog prvenstva Formule 1 na stazi u Silverstoneu u srpnju, unatoč epidemiološkim mjerama koje su još uvijek na snazi u Velikoj Britaniji, javlja BBC.

Prema odluci britanske vlade vozači, članovi momčadi i osobe koje su neophodne za održavanje natjecanja u Formuli 1 bit će izuzeti od zahtjeva za dvotjednom samoizolacijom pri dolasku u Veliku Britaniju. Čelnici Formule 1 morat će izložiti detaljan plan aktivnosti koji bi potom vlada prihvatila tijekom lipnja.

gol expired Kakav paradoks: Amerikanci šokirani snimkom na kojoj NBA zvijezda mlati prosvjednika divider

"Pozdravljamo vladina nastojanja da osigura nastavak poslovanja elitnog sporta i njihovu podršku u povratku natjecanja. Ostat ćemo u bliskom dijalogu sljedećih tjedana pripremajući se za početak sezone u prvom tjednu srpnja", izjavio je glasnogovornik Formule 1.

Od 1. lipnja u Velikoj Britaniji dopuštena su sportska natjecanja, ali bez prisustva gledatelja te uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

gol expired Borilački svijet bruji o novom videu Ngannoua: Ponajbolji boksač svijeta nije uspio ni pomaknuti gorostasa divider

Prema najnovijem planu čelnika Formule 1, utrke u Silverstoneu trebale bi biti održane početkom kolovoza, nakon što sezona započne dvjema utrkama, 5. i 12. srpnja, na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu.

Potom bi uslijedila utrka za Veliku nagradu Mađarske, koja bi iz originalnog kolovoškog termina bila prebačena na 19. srpnja.

Nakon dvije utrke u Silverstoneu početkom kolovoza, sezona Formule 1 bila bi nastavljena natjecanjima u Španjolskoj, Belgiji i Italiji.

gol expired Pogledajte što su sve Osječani izgovorili sucu, a on im opet sudi za vikend: Spremaju neku odmazdu? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider